6 februari 2014

Terminal: Snel een woord verwijderen

terminal icon retinaWie regelmatig gebruik maakt van Terminal zal onderstaand probleem vast herkennen. Tijdens het invoeren van een commando is het niet mogelijk om een woord of een gedeelte in één keer te verwijderen met behulp van de backspace-toets.

Dit is echter wel mogelijk met enkele handige toetscombinaties, het is misschien vrij omslachtig om uit te leggen, maar de werking is erg eenvoudig. Volg onderstaande stappen:

Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s en voer een commando in. Houd vervolgens option⌥-toets ingedrukt en navigeer met behulp van de pijltoetsen links of rechts. Je zal merken dat de cursor zich verplaatst naar het volgende of vorige woord in het commando.

terminalcursor

Wanneer je onmiddellijk na het uitvoeren van bovenstaande toetscombinatie esc + backspace gebruikt binnen Terminal zal je merken dat het gehele woord voor de cursor wordt verwijderd. Op deze manier kun je toch een bepaald gedeelte van een commando snel verwijderen.

Meer over Terminal kun je hier terugvinden.Reacties


  • Aamir Usman

    8 februari 2014 om 16:34

    It’s really nice tip but, I think, it’s not specific to terminal only. It can also be used many other apps like MS Office etc.

Een reactie toevoegen: