5 februari 2014

Plux: Alle klanten- en spaarkaarten bij de hand (update)

pluxiconUpdate: Plux heeft (onverwachts) besloten om per direct te stoppen met deze dienst en app, een goed en beter alternatief is Stocard. Hiermee kun je net zoals Plux Nederlandse klanten- en spaarkaarten toevoegen aan de app. Bovendien is de app slimmer, zo krijg je direct (exclusieve) kortingscoupons te zien en werkt Stocard ook op de Apple Watch. Klik hieronder op de download-link voor meer informatie over de app.

Stocard - Loyalty Cards Wallet
Stocard - Loyalty Cards WalletApple Watch app
Categorie: Shopping, Lifestyle
Ontwikkelaar: Stocard GmbH
iPad & iPhone  4+  124 MB DOWNLOAD GRATIS

Wanneer je regelmatig boodschappen gaat doen of een middagje gaat winkelen maak je vast en zeker gebruik van klanten- en spaarkaarten. Denk hierbij aan de Albert Heijn met hun bonuskaart, de ESSO tankkaart of het Airmiles programma. In dat geval zit er al een pak kaarten in je portemonnee, maar er is goed nieuws. In de iOS app store zijn er een aantal apps te vinden die het mogelijk maken om klanten- en spaarkaarten toe te voegen aan een app.

Een applicatie die erg handig in gebruik is en er bovendien prachtig uitziet is Plux. Met behulp van deze applicatie kun je eenvoudig je klanten- en spaarkaarten toevoegen aan de app en gebruiken in de winkel. Ondermeer de winkelketens AH, de Bijenkorf, Nespresso, IKEA, ANWB, Bever, Kruidvat, Pathe, Gamma, enzovoorts kunnen worden toegevoegd aan de applicatie.

Maak een account aan of log in met Facebook om je eigen persoonlijk profiel aan te maken binnen de applicatie. Tap op de plus-knop om een spaar- of klantenkaart toe te voegen. Dit kan vrij eenvoudig door de streepjes te scannen met de camera of de handmatig code in te voeren. Mocht de winkelketen niet aanwezig zijn in de lijst kun je nog altijd ‘Overige’ kiezen.

plux2

Door het haarscherpe retinascherm kunnen scanners de barcodes, QR-codes, enzovoorts zonder enige moeite lezen en herkennen. Wanneer je tapt op de kaart wordt de streepjescode vergroot zodat deze eenvoudig kan worden gescand door de caissière of bij de zelfbediening. Of de streepjescode gelezen kan worden gelezen is afhankelijk van het type lezer dat wordt gebruikt in de winkel. De oude type kassasystemen kunnen het beeldscherm van de iPhone, iPad of iPod Touch namelijk niet lezen.

De kaarten worden zowel online als offline opgeslagen, op deze manier heb je ze altijd bij de hand en kun je ze eenvoudig op een nieuw apparaat raadplegen. De makers van de applicatie beloven in de toekomst een forse uitbreiding van de app. Zo zou je binnenkort persoonlijke kortingen kunnen ontvangen en vanuit de applicatie de voorraad van een product bekijken en aankopen verrichten.

Meer over Apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frans

  5 februari 2014 om 12:08

  Werkt maar beperkt. AH scanner pakt niet, Gamma en Sligro willen fysieke kaart zien. Alleen Kruidvat lukte.

 • Wim

  5 februari 2014 om 12:57

  Werkt inderdaad maar zeer beperkt.
  Heb AH hierover gemaild en kreeg als antwoord dat zij hier voorlopig geen verandering in gaan brengen.
  De enige tot nu toe werkt is de Gamma pas (in tegenstelling van wat Frans ervaart).
  Ik gebruik cards inpassbook.com
  Gr. Wim

 • henk van den bos

  5 februari 2014 om 13:23

  Ik gebruik gewoon Passbook in combinatie met Cardless. Met laatst genoemde “scan” ik de kaarten plaats ze in passbook.

  Vaak pakt hij gewoon bij onze AH en anders type ze de bonuskaartnummer over.
  Het werkt dus wel :)

 • rik

  5 februari 2014 om 16:27

  Kan dit niet gewoon in passbook?

 • Wim Hoppenbrouwer

  5 februari 2014 om 20:49

  Gebruik dit al een tijdje met Passbook inderdaad en werk bij veel winkels zoals Gamma, Makro, etc. AH helaas nog niet.

 • Karen

  5 februari 2014 om 21:24

  Jeetje, inderdaad moeten we nu weer iets anders gebruiken, ik gebruik passbook en dat werkt al niet :-(

 • Hans

  5 februari 2014 om 23:20

  Werkte niet bij MAKRO. Leuk idee maar de praktijk wil toch iets anders.

 • Joost

  6 februari 2014 om 20:20

  Heb zelf mobilepocket. Nog niet getest maar zelfde idee.

 • Harry

  9 februari 2014 om 12:14

  Heb het deze week uitgeprobeerd op 2 plaatsen, maar helaas bij beide winkels AH en V&D werkte het niet.dus mijn conclusie dan maar weer terug naar de cards, jammer.

 • Richard

  10 februari 2014 om 9:09

  Beetje overbodige app.
  Passbook doet dit ook prima…..

 • Shirley

  24 april 2016 om 15:42

  Ik was altijd heel blij met Plux maar nu zijn per 18 april jl. gestopt zonder de klanten van tevoren te informeren. Nu ben ik al mijn klantgegevens kwijt van heel veel kaarten. Echt belachelijk 😡😡😡

 • Manuel

  7 mei 2016 om 8:18

  Ook hier Plux met veel plezier gebruikt voor het scannen helderheid op maximaal en de meeste scanners doen het wel belachelijk dat ze de klanten niet hebben gewaarschuwd dat ze gingen stoppen ongelooflijk wanbeleid

 • Wesley Fabry

  7 mei 2016 om 9:26

  Plux heeft (onverwachts) besloten om per direct te stoppen met deze dienst en app, een goed en beter alternatief is Stocard. Hiermee kun je net zoals Plux Nederlandse klanten- en spaarkaarten toevoegen aan de app. Bovendien is de app slimmer, zo krijg je direct (exclusieve) kortingscoupons te zien en werkt Stocard ook op de Apple Watch.

Een reactie toevoegen: