6 februari 2014

OS X Finder: Een gehele folder voorzien van kleur

finder icon retinaSinds OS X 10.9 Mavericks hebben de labels in Finder plaats gemaakt voor de nieuwe functie ‘Tags’. Via deze functie was het al mogelijk om bestanden en mappen te markeren met een bepaalde kleur waardoor deze eenvoudig terug te vinden zijn binnen Finder. De nieuwe Tags-functie is een uitbreiding en voegt enkele extra’s toe.

Helaas is het minder duidelijk wanneer een folder voorzien is van een tag, dit omdat er slechts een klein bolletje aan de naam van de folder wordt toegevoegd. Wil je liever een duidelijker aanknopingspunt hebben dan is applicatie Folderol een uitkomst.

Met behulp van Folderol kun je een folder in Finder een gewenste kleur geven, deze kun je dan weer matchen met de bijhorende tag en op deze manier heb je een duidelijk overzicht van alle gemarkeerde folders.

f598e52c5e4a4f97d9a8e41ff6bfff7f

Het gebruik van Folderol is erg eenvoudig, download de applicatie in de Mac App Store en open hem. Kies een gewenste kleur en sleep vervolgens de folder naar de gekleurde cirkel in de applicatie. Onmiddellijk wordt de kleur van de folder aangepast naar jou geselecteerd kleur. Uiteraard is het mogelijk om in één keer meerdere folders te kleuren, meerdere folders selecteren om te slepen doe je door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden.

folderol
folderolCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Erica Sadun
Mac OS X  4+  1 MB DOWNLOAD  € 6.99

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


  • Laurens

    6 februari 2014 om 11:10

    Altijd leuk. Bedankt voor de tip!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!