6 mei 2013

AppsBar: Breng een soort van iOS multitaskbar naar OS X

appsbariconSinds Mountain Lion heeft Apple OS X voorzien van iOS invloeden. Denk hierbij aan het berichtencentrum, Launchpad, de herinneringen en notitie applicatie, etc.

Mocht je nog meer iOS gevoel naar OS X willen halen dan is er een leuke applicatie te downloaden in de Mac App Store genaamd Appsbar. Met behulp van deze applicatie voeg je een extra balk/dock toe aan OS X. In deze balk vind je dan direct alle recent gebruikte applicaties terug, een soort van 'multitaskbar'.

De Appsbar is te raadplegen vanuit de menubalk door op het Appsbar icon te klikken, vervolgens opent de balk boven de menubalk met alle recent afgesloten applicaties. Wanneer je op een applicatie klikt in de Appsbar dan wordt deze onmiddellijk opnieuw gestart.

Appsbar

Via de ronde knop met drie pijlen omlaag kun je de instellingen van AppsBar openen. Hier heb je ook de mogelijkheid om de AppsBar te activeren via de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + B.

Met behulp van de 'Drag gesture' kun je de balk activeren door de klikken op de menubalk en vervolgens deze naar beneden te slepen. Uiteraard is het ook mogelijk applicaties te verwijderen uit de AppsBar, dit doe je door enige momenten een applicatie te selecteren tot het 'X' verschijnt. Klik vervolgens op de 'X' om de app te verwijderen uit de balk.

AppsBar
AppsBarCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Vlad Alexa
Mac OS X  4+  1 MB DOWNLOAD  € 3.49

Meer tips over applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


  • Rob

    6 mei 2013 om 10:48

    lijkt me een redelijk overbodige app. die alleen maar schermruimte inneemt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!