1 maart 2009

OS X: Tweak menu voor Safari

Eerder deze week hebben we een artikel geplaatst met verborgen opties in Safari 4 public beta. De tweaks in dat artikel moeten handmatig worden uitgevoerd in Terminal, pointum.com heeft deze tweaks nu doormiddel van een aangepaste "nib" geïntegreerd in het Safari menu.

Met deze aangepaste "nib" kan je doormiddel van de nieuwe menu optie "Tweaks" in het Safari menu bijvoorbeeld de Tabs weer naar beneden plaatsen, Top Sites uitschakelen, Google Suggestie uitschakelen enz.

safaritweaks

Deze methode is natuurlijk een stuk handiger dan de Terminal commando's uitvoeren. Om het menu te activeren dien je de onderstaande procedure uit te voeren:

1. Download de aangepaste MainMenu.nib en unzip het bestand.

2. Sluit Safari af.

3. Ga in Finder naar de "~\Programma's" map en selecteer Safari

4. Control+Klik op Safari en selecteer "Toon pakketinhoud..."

5. In het nieuwe Finder venster wat nu opent ga je naar de map "Contents/Resources/English.lproj"

6. Zoek het bestand "MainMenu.nib" en hernoem deze naar "Mainmen.nib_backup"

7. Plaats nu de "MainMenu.nib" uit het gedownloade bestanden in de map.

8. Herstart je Safari, en het "Safari ▸ Tweak" menu is geactiveerd.

Meer informatie: http://pointum.com/safari-tweaks.html

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Planeten Paultje

  1 maart 2009 om 17:10

  Wat een afgrijselijke pagina hebben die lui zeg. Vooral ook handig om downloadlinks niet duidelijk zichtbaar te markeren. Maar goed, met vergroting toch gevonden ;-).

 • Bert Hermans

  2 maart 2009 om 13:28

  Dit werkt helaas alleen in de Engelse versie van Safari. De NL-versie, “Safari goes Dutch”, laat het tweak-menu niet zien.

 • Bert Hermans

  2 maart 2009 om 19:32

  Heb het geprobeerd door het bestand te plaatsen in dutch.lproj. Het tweaks-menu verschijnt dan wel, maar de rest van het menu wordt een mengeling van Nederlands en Engels. Gauw weer teruggezet en maar werken zonder het tweaks-menu! :D

 • Thom Jongenelis

  16 maart 2009 om 18:06

  @Bert Hermans:
  Dat is nou precies de reden dat ik altijd een engelstalig OS gebruik (Mac, Windhoos, WinMobile, iPhone, etc) Dan heb je dit soort problemen van twee talen door elkaar nooit!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!