22 juli 2010

Twitteren met de Safari 5 extensie ‘Ostrich’

De nieuwe feature extensies in Safari 5 maakt de weg vrij voor extra functionaliteit binnen Apple's webbrowser. Hoewel de extensies door Apple nog niet actief worden gepromoot verschijnen er bijna dagelijks nieuwe extensies op het internet.

Met de extensie Ostrich is het mogelijk om direct vanuit Safari te twitteren. Verwacht hierbij geen state of the art Twitter client met honderden functies. De Ostrich extensie bied je alleen basis Twitter functionaliteit. Toch is de extensie zeer handig om snel en zonder tussenkomst van andere applicaties snel een tweet te kunnen versturen.

Na het installeren van de extensie dien je deze eenmalig met je twitter account te autoriseren. Mocht het autorisatie scherm niet verschijnen na het klikken op de knop herstart dan Safari.

Door op de Ostrich knop in de knoppenbalk te klikken kan je de timeline bekijken en een overzicht van ontvangen mentions. Voor de weergave van de Ostrich informatie wordt er gebruik gemaakt van een overlay venster wat soms rommelig kan overkomen.

Met de knop 'Link to this page' kan je automatisch een verkorte URL van de actieve webpagina aan je tweet toevoegen. Het icoon in de knoppenbalk is voorzien van een rode badge die aangeeft hoeveel ongelezen tweets er in je timeline aanwezig zijn.

De Ostrich extensie is door het gebrek aan functionaliteit zeker geen vervanger voor 'professionele' twitteraars die gebruik maken van een applicatie zoals Tweetie of Echofon. Voor beginnende twitteraars kan de extensie echter wel een hele handige oplossing zijn.

Om gebruik te kunnen maken van Safari extensies dien je de extensie feature te activeren in Safari 5, zie hiervoor het artikel: Safari 5: Extensies activeren

Downloaden en meer informatie:

http://ostrichapp.com/Reacties


 • Frank

  22 juli 2010 om 15:29

  ik gebruik meestal http://twitter.com als Safari “twitter plugin”.

  Op zich grappig, al die plugins, maar voor twitter zie ik totaal het nut niet van in.

  /Frank.

 • Donstil

  22 juli 2010 om 15:59

  Ik had nooit een Twitter client op de mac (twitter meestal vanaf de iPhone) maar nu deze ff geïnstalleerd.

  Werkt wel goed zo lijkt het.

  Ik ga vanavond eens kijken naar meer van die plugin’s.

 • Jasper PC Service

  22 juli 2010 om 23:38

  ik gebruik echofon die gebruik ik ook op me iphone en op me mac werkt ie ook prima heb hem vast in me dock staan

 • Ruud op F!lm Freak

  25 juli 2010 om 14:46

  Ik gebruik zelf Tweetdeck, hiermee kan je meerdere accounts beheren als ook Facebook en Buzz. Vind deze tool wel makkelijk werken maar nog erg basic zoals ook vermeld staat.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!