16 april 2012

Verborgen tabblad opties in OS X Terminal

In OS X Terminal kun zoals in Safari gebruik maken van tabbladen, een nieuw tabblad open je met cmd⌘ + T of door te dubbelklikken in de tabbladenbalk. Het is niet mogelijk zoals in Safari om van een tabblad een nieuw venster te maken door het tabblad uit het venster te slepen. Dit is echter wel mogelijk door middel van een linkermuisknop (control + klik) op het tabblad.

Met behulp van de contextmenu optie 'Verplaats tabblad naar nieuw venster' wordt er van het tabblad een nieuw venster gemaakt.

Op het moment dat je meerdere Terminal tabbladen gebruikt dan is het handig om deze te voorzien van een andere kleurstelling. Dit is mogelijk door te dubbelklikken op het tabblad. Je krijgt nu een infovenster te zien waarin je de kleuren van het tabblad kunt wijzigen. Erg handig is je bijvoorbeeld meerdere locaties uit elkaar wilt houden of een tabblad voor debugging gebruikt.

Indien gewenst kun je via het infovenster het tabblad een naam geven en de vensterafmeting aanpassen.

In OS X Lion is het overigens wel mogelijk om een tabblad uit een OS X Terminal venster te slepen en is er tevens een fullscreen mode toegevoegd.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: