16 april 2012

QuickTime player X: Automatisch videobestanden afspelen

quicktimex-pngSinds Mac OS X 10.6 Snow Leopard is QuickTime vervangen door de QuickTime Player X. De QuickTime X Player heeft een aantal zeer handige nieuwe features gekregen zoals het uploaden naar Youtube en MobileMe en natuurlijk het knippen van fragmenten uit een video.

Het vreemde van de QuickTime Player X is dat er geen voorkeuren opties meer aanwezig zijn in de applicatie. Door het ontbreken van deze voorkeuren kun je bijvoorbeeld niet instellen dat videobestanden automatisch moeten worden afgespeeld. Om een mediabestand te starten zul je dus eerst op de play-knop moeten klikken. Gelukkig is met OS X Terminal mogelijk om dit gedrag aan te passen.

De property list instelling MGPlayMovieOnOpen was bij Quicktime 7 verantwoordelijk voor het automatisch afspelen van videobestanden, deze optie werkt ook onder Quicktime Player X maar dient handmatig te worden geactiveerd.

Sluit QuickTime X Player af en start een nieuwe OS X Terminal sessie, typ hierin het onderstaande commando:

defaults write com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 1

Dubbelklik op een videobestand en QuickTime Player X zal nu automatisch de weergave starten zonder dat je op de play-knop hoeft te klikken.

De originele instelling herstel je met het commando:

defaults write com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 0Reacties


 • obi

  18 april 2012 om 15:35

  Nog wat achtergrond info:

  QT X is compleet nieuw, QT X heeft een 64 bits architectuur en is geschreven met Cocoa.
  De oude Quicktime (QT 7) stamt origineel uit de jaren 90 van de vorige eeuw.
  Omdat QT X nieuw is heeft het nog niet alle functies die QT 7 wel heeft. QT X wordt uitgebreid, maar in de tussentijd kun je gewoon QT 7 installeren onder Lion. QT 7 kan zonder problemen ‘naast’ QT X werken.

  Deze versie werkt met Lion:

  https://support.apple.com/kb/dl923

  Installeer QT 7 in de map met Hulpprogrammas. En als je een pro-licentie code hebt dan zijn de pro-functies ook aanwezig.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!