14 februari 2012

ScreencastVergeten wachtwoorden terugvinden

De sleutelhangertoegang applicatie (keychain) van OS X is een ontzettende handige tool waarin je de wachtwoorden van Websites, Applicaties en shares automatisch kan bewaren.

Een functie die maar weinig OS X gebruikers weten is dat je de opgeslagen wachtwoorden in de sleutelhangertoegang applicatie kan terughalen en direct kan kopiëren naar je klembord.

Open hiervoor de sleutelhangertoegang applicatie en selecteer één wachtwoordonderdeel uit de lijst. Mocht je heel veel onderdelen in de lijst hebben staan dan kan je eenvoudig zoeken op een trefwoord met de zoekfunctie rechtsboven in het venster.

Klik op een wachtwoordonderdeel met behulp van de secundaire muisknop, hierna verschijnt de optie om het wachtwoord naar het klembord te kopiëren. Met de reguliere toetscombinatie cmd⌘ + V kan je het wachtwoord plakken waar je maar wilt.

Deze optie is een stuk eenvoudiger en veiliger dan de "toon wachtwoord" waarbij een eventuele meekijker ook je password krijgt te zien.

Screencast:Reacties


 • Ab

  14 februari 2012 om 12:25

  Hallo Richard,
  Heb je gelijk tips en uitleg over het after-mobileme tijdperk en het verdwijnen van de sync van de keychain?

 • JesseesseJ

  14 februari 2012 om 18:50

  lijkt me handig, bedankt

 • Neman

  14 februari 2012 om 18:57

  Ja maar…dan staat het wachtwoord nog altijd op je klembord toch? Daar is het dan toch nog zichtbaar? Tenzij je er aan denkt om het daar achteraf te wissen?

 • Gerald

  4 augustus 2014 om 11:43

  Is er ook zoiets voor de iphone/iPad.
  Dan kan ik mijn mail ww. eindelijk weer vinden.

 • Gerard

  10 november 2014 om 17:22

  Het wachtwoord van mijn reservekopieschijf La Cie ben ik vergeten. Staat ook niet meer in mijn sleutelhanger . Door verkeerd menu-gebruik verwijderd.
  Hoe kan ik mijn La Cie nu ontgrendelen. Er wordt een (oorspronkelijk) wachtwoord gevraagd. Moet ik de schijf wissen en opnieuw instellen?

 • levrooda

  25 september 2016 om 10:37

  waarom moet het zo moeilijk zijn om op Skype te komen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!