21 november 2016

WATCHApple Watch: Het verschil tussen iMessage en SMS herkennen

Apple Watch icon voor berichten

Op de Apple Watch is het uiteraard ook mogelijk om berichten te ontvangen. Als Apple gebruiker heb je twee soorten berichten. De traditionele SMS-berichten die iedereen kan versturen/ontvangen of iMessage berichten. Met behulp iMessage berichten kun je 'gratis' berichten versturen naar andere Apple gebruikers te vergelijken met WhatsApp.

Op de Apple Watch kun je beide formaten ontvangen, maar hoe weet je nu wanneer je een SMS of iMessage bericht hebt ontvangen. Dit is wel goed om te weten omdat emoji's, tapbacks en stickers kunnen verstuurd worden als MMS wat dan weer in hoge kosten kan oplopen (meer info).

Verschil tussen SMS en iMessage berichten op de Apple Watch

Wanneer je een bericht ontvangt kun je aan de hand van de kleur herkennen om wat voor bericht het gaat. Bij een SMS-bericht zijn de iconen onder de tekstballonnen namelijk groen. Bij een iMessage-bericht zijn de iconen blauw, het verschil zie je op onderstaande afbeeldingen.

verschil tussen imessage en sms herkennen

Wanneer de iconen groen zijn is het dus het beste om alleen tekst te versturen als antwoord. Verstuur je namelijk ook een emoji, dan is de kans groot dat dit bericht als MMS wordt verstuurd aan hogere kosten. De gekleurde iconen worden zowel in een melding als in de Berichten app getoond in watchOS.

Dit verschil tussen groen en blauw wordt ook gebruikt in de Berichten applicatie op je iPhone. Groene (verstuurde) tekstballonnen en verstuur-knop duiden op SMS. Blauwe (verstuurde) tekstballonnen en verstuur-knop duiden op MMS.

Lees ook: Wat is het verschil tussen groene en blauwe ballonnen in Berichten

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!