15 februari 2016

NieuwsVervangingsprogramma voor Apple USB-C kabels

USB-c kabel ingang

Vorige maand is Apple al een vervangingsprogramma gestart voor de iPad en MacBook lichtnetadapters, het ging om de stekkers die konden achterblijven in het stopcontact. Bezit je een iPad of Macbook dan moet je zeker dit artikel lezen i.v.m. vervangingsprogramma.

Nu heeft Apple een nieuw vervangingsprogramma aangekondigd met betrekking tot de USB-C kabel die je bij de nieuwe 12 inch MacBook krijgt. Het gaat om de USB-C kabels die Apple in juni 2015 heeft verkocht. Het gaat zowel om de kabels die geleverd worden samen met de MacBook als ook los. De kabels leveren geen gevaar op, maar kunnen plotseling stoppen met werken.

Eigenaren die een MacBook hebben aangeschaft in deze periode en een geldig adres hebben opgegeven krijgen voor eind februari een nieuwe USB-C kabel toegestuurd. Weet je niet zeker of je een 'geldig adres' hebt opgegeven dan kun je ook handmatig een nieuwe USB-C kabel aanvragen.

Herken de defecte kabel

Verkeerde USB-C kabel herkennen
Staat er op jouw USB-C kabel alleen de tekst 'Designed by Apple in California. Assembled in China.' gedrukt, dan heb je een verkeerde kabel en mag je deze gratis vervangen. Op de opnieuw ontworpen kabels staat een serienummer na de eerder genoemde tekst. Bovenstaande afbeelding verduidelijkt de verschillende kabels.

Hoe USB-C kabel omruilen?
Heb je de verkeerde USB-C kabel in je bezit dan mag je deze gratis omruilen in een officiële Apple Store (maak eerst een afspraak), via een Apple Premium Reseller of neem contact op met Apple Support om de kabel via de post om te ruilen. Klik hier voor meer informatie over het vervangingsprogramma.

Lees ook: Hoe werkt de nieuwe Mac USB-C aansluiting?Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!