28 januari 2016

Apple start vervangingsprogramma voor iPad en Macbook lichtnetadapters

Wie een iPad of MacBook heeft moet nu even opletten, Apple is namelijk een omruilprogramma gestart voor de Apple-lichtnetadapters.

Het gaat om de adapters die je bij aankoop van een iPad, MacBook of reis-adapter van Apple die verkocht zijn tussen 2003 en 2015. Apple heeft geconstateerd dat deze lichtnetadapters kunnen afbreken en in het slechtste geval schokken kunnen geven. Voor je de lichtnetadapter kunt omruilen moet je eerst controleren of je een foutieve lichtnetadapter bezit.

Het probleem komt voor aan het afneembare deel van de lichtnetadapter, de stekker. Om te controleren of jij een slechte stekker hebt moet je de stekker loskoppelen van de adapter en in de gleuf kijken. Zie je hier een vier- of vijfcijferige code of staat er geen code? Dan heb je een slechte stekker en kun je dit gedeelte gratis laten omruilen.

Defecte stekkers

Heb je een stekker met aan de binnenkant een land- of regiocode zoals EUR, AUS, BRA, KOR of ARG dan is er niets aan de hand en kun je de lichtnetadapter gewoon gebruiken. Je kan de defecte adapter omruilen bij een Apple Store, een erkende Apple-serviceprovider of Apple Premium Resellers. Daarnaast kun je ook online en per post de stekker van de adapter omruilen, klik hier voor meer informatie.

Apple heeft voor dit vervangingsprogramma een speciale pagina aangemaakt op hun website, deze kun je hier raadplegen. Op de pagina vind je overigens extra informatie terug over het hele vervangingsprogramma.

Lees ook: Apple start vervangingsprogramma voor iPhone adapters


Reacties


 • Jan

  28 januari 2016 om 18:06

  Kijk, dan worden dan 4 nieuwe adapters hier.

 • mike

  28 januari 2016 om 18:46

  Mooi zo, ze sturen een vervangende stekker naar me op. Dank voor de tip!Serial: DLXJK01BF185

 • opa didier

  28 januari 2016 om 19:59

  Net uitgevoerd – iPad adapter geregeld online. Met Macbook lukte dit niet gezien de serienummer niet aanvaard werd doch via een chat met de apple support is dit ook in orde gekomen. Nu nog eens bewezen dat appletips een belangrijke bron van informaties bevat. Bedankt. Doe zo voort. Groetjes

 • Kor

  28 januari 2016 om 22:22

  Tja, welk serienummer geef je in als je zoals ik de reisadapter set hebt gekocht?

  ¯\_(ツ)_/¯

  Ik ga wel met het hele setje langs bij ze.

 • Phil

  29 januari 2016 om 10:30

  Wat met de adapters met kabel? Zijn deze ook omwisselbaar?

 • Wesley Fabry

  29 januari 2016 om 10:31

  @phil het gaat alleen om de stekker, de stekker wordt dus vervangen de rest niet. Dus dat maakt niet uit.

 • Macboekje

  29 januari 2016 om 17:48

  Ik heb zulke pluggen aan de MacBook, de iPad en aan een oplader met AA-accu’s van Apple. Allemaal met vier of vijf cijfers. Dat worden er dus drie.

 • Nikonuser73

  29 januari 2016 om 21:27

  Ik vond het al vreemd dat de pennen van de oplader van mijn MacBook Pro 15″ verbuigen door het gewicht van de oplader. Ik zal ze ook gaan ruilen.

 • Florina

  30 januari 2016 om 10:09

  Hup, 3x: voor iPad, MacBookPro én mijn collectorsitem, de witte Macbook :-). Site werkt goed en snel, als de bezorging en gehele omruilprocedure net zo vlotjes gaat: prima!

 • Sarah

  30 januari 2016 om 12:26

  die link werkt niet;

  Access Denied

  You don’t have permission to access “http://selfsolve.apple.com/012016” on this server.
  Reference #18.146bdfad.1454153160.1c1e4b6e

 • Fabiënne

  2 februari 2016 om 15:48

  Helaas worden die met kabel niet vervangen..
  Echter, ze zijn wel gevaarlijk. Was gisteren met mijn kabel+adapter (die dus aan elkaar zitten) naar de Amac. Daar zeiden ze dat de mijne inderdaad gevaarlijk is, maar dat ze hem niet kunnen ruilen omdat het specifiek alleen voor de adapter geldt. Belachelijk zeg.

 • Kor

  6 februari 2016 om 17:39

  Langs de Apple Store in A’dam geweest. Het omruilen van drie, adapterstekkers was zo gebeurd.

  De reisadapter set was lastiger, aangezien ze niet alle stekkers hadden die vervangen moesten worden. Ze zeiden eerst dat ik het via de site moest regelen. Ik zei dat ik het al geprobeerd had en nergens een serienummer van het setje kon ingeven, alleen van een MacBook, iPad of iPhone. Na wat overleg tussen de store medewerkers onderling werd mijn reissetje uiteindelijk omgeruild voor een nieuwe versie. Hierdoor heb ik er nu een nieuwe stekker bij, de stekker van Brazilië zat nog niet in het oude setje.

 • Frits

  6 maart 2016 om 14:31

  Geldt dit dan ook voor de battery chargers? Die hebben een zelfde adapter met ook een 4 cijferig nummer.

 • Wesley Fabry

  6 maart 2016 om 16:00

  @frits dat is een goeie, kun je beste even vragen aan Apple: http://www.apple.com/nl/support/contact/

Een reactie toevoegen: