8 september 2013

NieuwsWat kunnen we dinsdag van Apple verwachten? (#2)

goudenappel-apple-logoAanstaande dinsdag is het dan eindelijk zover en houdt Apple een speciaal evenement. Gisteren hebben we al de iPhone 5S en budget iPhone besproken, vandaag bespreken we de geruchten en voorspellingen over de nieuwe generatie iPad en iPad mini.

Nieuwe generatie iPad Retina

Geruchten over de nieuwe iPad gaan al terug naar het begin van dit jaar, toen doken er al verschillende behuizingen op voor de nieuwe generatie iPad. De nieuwe iPad zal erg veel lijken op zijn kleiner broertje de iPad mini. In tegenstelling met de huidige generatie iPad zal de de iPad 5 vooral dunner en lichter zijn.

Om precies te zijn zal de nieuwe iPad 17 mm minder breed, 4 mm minder lang en 2 mm minder dik worden. Uiteraard zal de nieuwe iPad 5 nog steeds een 9,7 inch retina scherm bevatten, die wel gebruik maakt van een nieuwe LED-verlichting.

ipadvijf1

De achterkant van de iPad 5 is te vergelijken met de huidige iPad mini en iPhone 5 en zal bestaan uit één stuk aluminium met de kleuren antraciet en zilver. Naast een compleet nieuw design zal ook aan de binnenkant worden gesleuteld. Zo zal de iPad 5 voorzien worden van een betere camera, een dual-core A7 processor en een verbeterde batterij.

ipadvijf2

iPad Mini 2

Ook de iPad Mini moet aan de geruchten geloven, echter is er maar één grote vraag. Komt er nu wel of geen retina scherm in de iPad mini? Apple bracht de iPad mini vooral op de markt als kleiner alternatief voor zijn grote broer. Daarnaast heeft Apple bestaande onderdelen toegevoegd aan de iPad mini zodat deze goedkoper kan worden aangeboden.

ipadmini1

In eerste instantie zou de iPad mini 2 geen retina scherm krijgen, dit omdat Apple problemen had met de productie van het scherm. Hierdoor zouden we pas in 2014 een iPad mini met retina scherm kunnen verwachten. Toch zouden deze problemen verholpen zijn en zal de iPad mini 2 dit jaar nog een retina scherm krijgen. Deze zal per inch 324 pixels bedragen wat net iets meer is dan de huidige generatie iPad 4, deze heeft ‘maar’ 264 pixels per inch.

ipadmini2

In alle waarschijnlijkheid zal de iPad mini 2 iets dikker worden dan de huidige versie, dit is te wijten aan het retina scherm en de grotere batterij die hiervoor nodig is. Om het Retina scherm goed te kunnen aansturen zal de iPad mini 2 beschikken over een Apple A6X-processor. Verder zal het uiterlijk van de iPad mini 2 weinig veranderen en is deze gelijk aan de huidige generatie.

Verkoopdatums

Het zou zomaar kunnen dat Apple tijdens het aankomende event ook de nieuwe generaties iPad zal voorstellen. Echter zijn er ook een hoop beweringen die de voorstelling en lancering pas later dit jaar zien. De geruchten vertellen ons dat we deze nieuwe producten in oktober-november mogen verwachten, lekker voor de kerst.

Dit artikel is gebaseerd op geruchten en beweringen van analisten die het vaak bij het rechte eind hebben. Morgen lees je hier op appletips de laatste voorspellingen over het aanstaande Apple Event met onderwerpen als de lancering van iOS 7 en de iWatch. Klik hier om deel 1 terug te lezen.Reacties


Een reactie toevoegen: