9 september 2013

Vijf handige tips voor OS X (Deel 10)

os x icon retinaDock:

Wanneer je een Stack opent in waaier- of rasterweergave dan is het mogelijk om meerdere bestanden te openen zonder dat daarbij de stack gesloten wordt. Houd de option⌥ toets ingedrukt tijdens het openen van het bestand of applicatie.

iTunes:

Standaard is de tekstgrootte in iTunes aan de kleine kant. Je kunt deze eenvoudig vergroten via de voorkeursinstellingen van iTunes. Ga hiervoor naar: iTunes ▸ Voorkeuren… ▸ Algemeen. Vink de optie 'Gebruik groot lettertype voor lijstweergave' aan.

Extra escape-functie:

De escape-toets heeft vele functies en opties waardoor bepaalde handelingen een stuk eenvoudiger worden in OS X. Laats hebben we vijf handige escape functies uitgelegd in dit artikel. Echter is er nog een extra functie voor de escape-toets. Wanneer er een gif-animatie wordt afgespeeld kun je deze laten stoppen door middel van de escape-toets.

Berichtenreeks:

Sinds Lion worden berichten met hetzelfde onderwerp gegroepeerd. Deze kun je herkennen aan het cijfer rechts van het bericht in de berichtenlijst. Wanneer men hierop klikt zal het bericht worden uitgeknapt en kun je snel navigeren doorheen de berichten. Echter is het ook mogelijk wanneer het bericht in de berichtenlijst is geselecteerd éénmaal de drukken op de pijltoets naar rechts om deze berichtenreeks te openen.

berichtgeving

Safari:

Door middel van Option⌥ + klik op een link die verwijst naar een bestand zoals bijvoorbeeld .pdf, .mp3, .mov en dergelijke wordt het bestand direct gedownload en niet vertoond in het venster.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: