20 oktober 2013

NieuwsWat kunnen we dinsdag van het Apple event verwachten? (#2)

apple logo retina grijsAanstaande dinsdag is het dan eindelijk zover en houdt Apple een speciaal evenement. Wat Apple precies gaat aankondigen is nog niet bekend, echter zijn er de afgelopen maanden wel een hoop geruchten en producten uitgelekt.

Gisteren hebben we al de nieuwe generatie iPad en iPad mini besproken. Vandaag bespreken we de Mac producten en de lancering van OS X 10.9 Mavericks.

Lancering OS X 10.9 Mavericks

Begin deze maand heeft Apple de golden master voor OS X 10.9 Mavericks beschikbaar gesteld aan hun ontwikkelaars. De lancering komt hierdoor wel erg dichtbij, de geruchten zijn dan ook dat aanstaande dinsdag nog kort op Mavericks wordt ingegaan en deze wordt gelanceerd. Waarschijnlijk zal dit niet onmiddellijk de dag zelf zijn, maar een paar dagen erna. Naar alle waarschijnlijkheid mogen we Mavericks verwachten op woensdag 30 oktober. OS X Mavericks brengt een hoop verbeteringen onder de motorkap, ook wordt in grote lijnen afscheid genomen van skeuomorphism en worden applicaties zoals iBooks en Kaarten toegevoegd. Daarnaast worden er tal van verbeteringen doorgevoerd in Safari, Finder, enzovoorts.

multiple_displays_menus

MacBook Pro (Retina)

De Macbook Pro's en Retina MacBooks zijn ondertussen een jaartje oud, een upgrade zit er dus zeker aan te komen. Daarom lijkt het ons logisch dat Apple samen met Mavericks een vernieuwde MacBook Pro lijn zal uitbrengen. Het zal hier gaan om een 'kleine' upgrade die vooral de prestaties van de MacBooks ten goede zal komen. De nieuwe MacBooks zullen net zoals de MacBook Air een Haswell processor krijgen, Wi-fi 802.11ac en een langere batterijduur die waarschijnlijk die meer dan 12 uur meegaat. Waarschijnlijk kunnen we de MacBook Pro al aanstaande dinsdag verwachten in de Online Apple Store en vanaf woensdag in de Apple Store.

Macbookpro retian

Mac Pro

De Mac Pro is volledig opnieuw uitgevonden en is sterker dan ooit. Deze krachtpatser mogen we zeker nog dit najaar nog verwachten, waarschijnlijk wordt deze samen met de nieuwe MacBooks gelanceerd. Omdat we maar een kleine glimp van de Mac Pro hebben gekregen tijdens het WWDC zal Apple waarschijnlijk aanstaande dinsdag meer details over deze nieuwe Mac prijs geven. De Mac Pro zal vanaf november te koop zijn voor het grote publiek, prijzen zijn (helaas) nog niet bekend.

macpro2

Dit artikel is gebaseerd op geruchten en beweringen van analisten die het vaak bij het rechte eind hebben. Morgen lees je hier op appletips de laatste voorspellingen over het aanstaande Apple Event met onderwerpen als de Apple TV en de iWatch. Klik hier om deel 1 terug te lezenReacties


 • marco

  20 oktober 2013 om 15:05

  Ik denk een jongentje

 • Ad

  20 oktober 2013 om 15:40

  Gezien deze presentatie verwacht ik niks op Dinsdag :)

  http://youtu.be/BEJrcAfgOO4

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!