14 januari 2013

Vijf handige iPad tips voor beginners (deel 2)

De kerstperiode zorgt altijd voor een stijging van nieuwe iPad gebruikers, speciaal voor deze nieuwe iOS gebruikers hebben we enkele handige beginners tips op een rijtje gezet. Deze kun je hieronder bekijken.

Favorieten snel raadplegen

Iedereen heeft zijn eigen favoriete webpagina's op het internet. Deze kun je uiteraard eenvoudig toevoegen aan je bladwijzers, maar deze kun je ook onmiddellijk toevoegen aan je beginscherm. Hierdoor heb je snel toegang tot de webpagina. Open hiervoor de webpagina in Safari en tap op de deelknop in de menubalk (te herkennen aan de rechthoek met de pijl). Selecteer hier de optie 'Voeg toe aan beginscherm'. Deze kun je dan onmiddellijk vanaf het beginscherm raadplegen.

In-app aankopen (purchases)

Verschillende applicaties kun je uiteraard kopen of gratis aanschaffen via de iOS App Store, er zijn echter ook nog een hoop applicaties waarbij je extra's kunt downloaden en kopen vanuit de app zelf. Denk maar aan munten in je favoriete spelletje of een abonnement op je digitale krant.

Opzich is hier niets mis mee, maar mocht wanneer bijvoorbeeld ook de kinderen of andere gebruik maakt van de iPad is het aan te raden dit uit te schakelen. Hierdoor voorkom je onverwachtse aankopen. Dit kun je uitschakelen via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen, schakel de optie 'Kopen vanuit apps' uit.

Bij het eerste gebruik dien je ‘Beperkingen’ in te schakelen, dit doe je door in het ‘Beperkingen’ menu op ‘Schakel beperkingen in’ te tabben. Voor deze feature te kunnen gebruiken dien je een toegangscode in te voeren. Deze toegangscode geeft hierna ook in de toekomst toegang tot de feature. Wanneer je de toegangscode kwijt raakt heb je een probleem en dien je het device naar ‘factory default’ te herstellen.

Schermafbeeldingen maken

Zoals je ook in dit artikel merkt is het vrij eenvoudig een schermafdruk van je scherm te maken met behulp van je iPad, dit is vrij eenvoudig te doen. Houdt de thuisknop (home button) in gedrukt en onmiddellijk tijdens het indrukken druk je de aan-en uitknop in, je zal merken dat het scherm wit oplicht. Vervolgens kun je loslaten en navigeer naar je filmrol in de Foto applicatie. Hierin is de schermafbeelding bewaard.

iCloud

Je hebt het misschien al gelezen, maar iCloud is de manier om al je gegevens bij elkaar te houden van en over je iPad. Wanneer je gebruik maakt van meerdere apparaten van Apple is het aan te raden deze functie te gebruiken. iCloud kun je activeren via de Instellingen applicatie, tap hier op het tabblad 'iCloud'.

Mocht je al een Apple ID in je bezit hebben kun je gewoon inloggen met dit ID. Mocht je dit nog niet hebben tap je op de optie 'Vraag een gratis Apple ID aan'. Vanaf hier kun je alle diensten aan en uit zetten, bovendien is deze dienst gratis en krijg je 5 GB gratis online opslag voor je reservekopie (Back-up). Meer tips over iCloud kun je hier terugvinden.

Afspeellijsten aanmaken

Ook in de Muziek applicatie van de iPad is het mogelijk om een afspeellijst aan te maken. Handig als je snel je favoriete nummers in een gerangschikt lijstje wilt plaatsen. Dit is vrij eenvoudig toe te passen, open hiervoor de Muziek applicatie en selecteer hier het tabblad 'Muziek'. Selecteer vervolgens de optie 'Nieuw' om een nieuwe afspeellijst aan te maken. Selecteer een gewenste naam en vervolgens je muzieknummers. Tap op 'Gereed' om de afspeellijst aan te maken.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


  • Djinpa

    14 januari 2013 om 13:22

    Handige tips bedankt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!