18 februari 2013

Vijf handige tips voor iOS (Deel 6)

iosAlbums aanmaken en wijzigen
In iOS is het mogelijk albums aan te maken in de foto applicatie. Tap op ‘Albums’ en vervolgens op ‘Wijzig’ en selecteer dan de optie ‘Voeg toe’. Wanneer je een album wilt toevoegen op de iPad dan volstaat het om in het album-venster op het plusteken te tappen.

Wanneer je de volgorde van de albums wilt wijzigen op je iPad kun je dit doen door enige momenten te tappen op het album en deze hierna te slepen naar de gewenste locatie. Wanneer je de albums wilt verplaatsen op je iPhone of iPod Touch kun je dit doen in het ‘wijzig-menu’.

Graden symbool toevoegen

Misschien heb je al eens gezocht naar het graden symbool in het iOS toetsenbord, deze is op het eerste zicht niet aanwezig. Echter zit hij verstopt in het toetsenbord. Wanneer je enige momenten de nul-toets indrukt zal je zien dat er een klein pop-up venster wordt weergegeven. Hierin vind je het graden symbool.

graden

iOS Keynote

Tijdens de weergave van een presentatie kun je met behulp van een swipe in het linkergedeelte van het scherm de slide navigator oproepen. Dit is een zeer handige optie om snel een andere slide te selecteren binnen je presentatie

Verwijder specifieke websitedata:

Je kun ervoor kiezen om de hele cache te verwijderen van de Safari-app op je iDevice, ook is het mogelijk op specifieke websitedata te verwijderen. Ga hiervoor naar:

instellingen ▸ Safari ▸ Geavanceerd ▸ Websitedata

Door middel van een swipe-beweging naar rechts op de url komt de ‘verwijderd’-knop te voorschijn. Tap op ‘Verwijder’ om de data te verwijderen.

websitedataios

Standaardagenda:

Wanneer je een nieuwe activiteit aanmaakt in de Agenda applicatie zal deze altijd standaard in dezelfde Agenda worden geplaatst. Deze standaard agenda kun je wijzigen via: Instellingen ▸ Mail, contacten en agenda’s ▸ Standaardagenda.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


  • Rob

    18 februari 2013 om 16:13

    Bedankt voor de Safari tip! Werkt weer erg snel nu!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!