19 februari 2013

De OS X menubalk bedienen met toetscombinaties

Mountain Lion 10.8 iconNaast het Dock geeft de menubalk je in OS X een heleboel opties en functies. Met behulp van de menubalk kun je snel toegang krijgen tot bepaalde applicaties en extra functies. Zo kun je eenvoudig een Time machine reservekopie starten of je Dropbox synchroniseren met de cloud. De meeste Mac gebruikers zijn er van op de hoogte dat je enorm veel functies en opties kunt uitvoeren met behulp van toetscombinaties in OS X.

Het is ook mogelijk om met behulp van toetscombinaties te navigeren door de menubalk. Door gebruik te maken van bepaalde toetsen is het mogelijk om Applicaties te openen, afsluiten, extra opties te openen, verbergen, enzovoorts. Wanneer je gebruik wilt maken van het toetsenbord in de menubalk dan dien je deze optie eerst te activeren met de toetscombinatie ctrl^ + fn + F2.

menubalkosx

Zodra je de toetscombinatie hebt uitgevoerd word de menubalk actief en kun je onderstaand overzicht gebruiken om te navigeren in het de menubalk met behulp van het toetsenbord.

[ahm-wp-tabular id=60653 template=Web2]

Telkens wanneer je deze toetscombinatie wilt gebruiken in de menubalk dien je deze te activeren met de toetscombinatie ctrl + fn + F2. Echter kun je ook met behulp van een muisklik de menubalk activeren en verder navigeren met het toetsenbord. In eerste instantie zul je deze toetscombinatie niet snel gebruiken. Echter is het wel interessant om te weten wanneer je muis of trackpad buitenwerking is.

Meer tips over toetscombinaties kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: