19 september 2013

iOS 7Vijf kleine wijzigingen in iOS 7 (deel 2)

ios 7 icon retinaDeelfunctie
In iOS 6 was het mogelijk om snel en eenvoudig een Tweet of Facebook bericht te plaatsen vanuit het berichtencentrum. Het is je misschien al opgevallen, maar Apple heeft deze optie verwijderd in iOS 7. Vanaf nu is het dus niet meer mogelijk een Tweet of Facebook bericht te plaatsen vanuit het berichtencentrum.

Multitaskbar
Met behulp van de vernieuwde multitaskbar kun je snel en eenvoudig switchen tussen de verschillende apps. Daarnaast krijg je per applicatie een voorvertoning te zien van de applicatie zelf. Om een applicatie te verwijderen uit de multitaskbar en deze volledig te sluiten volstaat het om naar boven te vegen (swipen). Dit kun je per app doen, maar het is ook mogelijk om twee of meerdere applicaties in een keer af te sluiten. Dit doe je met behulp van meerdere vingers.

multitaskbarmeer

Telefoon applicatie
De telefoon applicatie ziet er strak uit en geeft een duidelijk overzicht van je gemiste oproepen en andere recente gebeurtenissen. Daarnaast is er een kleine wijziging toegepast bij het 'favorieten tabblad'. Deze toont voortaan ook een kleine afbeelding van de desbetreffende persoon. Mocht je geen afbeelding hebben ingesteld (in de contacten applicatie) dan wordt er een cirkel getoond met de eerste letter van de voor- en achternaam.

Kiosk
De Kiosk applicatie wordt door vele geliefd, maar ook een hoop iOS gebruikers vind deze applicatie overbodig en vervelend. In iOS 6 was het niet mogelijk deze in een folder te plaatsen. Apple heeft hier in iOS 7 verandering in gebracht en vanaf nu kun je de applicatie gewoon plaatsen in een folder. Bovendien heeft de Kiosk app een volledig nieuw uiterlijk gekregen en wordt er geen preview meer weergegeven in het app-icon.

kioskioszeven

Schermafbeelding
Wanneer je regelmatig een schermafbeelding maakt van je scherm dan had je vaak het probleem dat je Fotostream vol stond met deze screenschots. Dit is nu verleden tijd want vanaf iOS 7 worden schermafbeeldingen niet meer gesynchroniseerd met Fotostream. Een schermafbeelding maak je door de thuis- en sluimerknop gelijktijdig in te drukken.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • jasper

  19 september 2013 om 11:20

  Als ik een schermafbeelding maak komt deze nog steeds in fotostream terecht. Moet ik nog wat instellen?

 • Jan

  19 september 2013 om 11:38

  Ik heb een Appje gemaakt met de mogelijkheid om snel te delen op Twitter en Facebook, zonder dat je de trage Facebook en Twitter Apps moet opstarten.

  https://itunes.apple.com/nl/app/fast-sharing/id692407856?mt=8

 • Timothy de Leeuw

  19 september 2013 om 14:30

  Screenshots komen nog steeds in fotostream. en ik heb een iPhone 5.

 • john

  19 september 2013 om 17:06

  Hoe kan je nu muziek wissen op je iphone / ipad kom nergens iets tegen dat ik albums kan verwijderen

 • Ramon

  19 september 2013 om 17:48

  Leuk nieuw geluid als je hem in de docking zet een zachter aangenamere pling. Ben blij met iOS7!!

 • Marco

  19 september 2013 om 19:37

  Ik vind IOS7 mooi, maar als je je eigen foto op de achtergrond wil hebben werkt dat voor geen meter.

 • Jordy

  19 september 2013 om 20:55

  Hoe zoek je key-woorden op een website in IOS 7?
  In IOS 6 kon je in het toetsenbord woorden typen en dan ging deze woorden zoeken op de site waar je op dat moment was.
  Bijvoorbeeld je zocht op een site naar het woord “apple” dan ging deze van boven tot onderaan de site alle woorden “apple” (geel gemarkeerd) laten zien.

 • Jordy

  19 september 2013 om 21:05

  Ok… Gevonden :)

 • Martijn

  19 september 2013 om 21:38

  @Jan, bedankt gelijk geïnstalleerd

 • HereIsTom

  19 september 2013 om 22:30

  Ik vind iOS 7 mooi, al is het wel even wennen.
  Nu merk ik sinds ik iOS 7 heb dat op sommige websites de filmpjes niet meer te zien zijn, terwijl die nog wel werkte in iOS 6?

 • Jaap

  20 september 2013 om 6:24

  Wellicht off-topic maar sinds installatie iOS 7 blijft er een update notificatie in jullie iOS app. staan. Blijkt een hardnekkig x-emplaar. Diverse dingetjes geprobeerd tot nu zonder resultaat…pleH…

 • Rob van Boheemen

  22 september 2013 om 3:27

  Met IOS 7 werken wifi en Bluetooth op de iphone 4s niet. Wat is de oorzaak en wat is de oplossing?

 • Fanny

  22 september 2013 om 10:44

  Na mijn update met de ios7 is mijn geluid een stuk zachter op mijn iPhone 5. Meerdere mensen dit probleem. Ik hoor zelfs nu niet meer als ik een what s up krijg of mijn gsm overgaat als deze in mijn tas zit terwijl dat voor de nieuwe update wel was. Beltoon is een old Phone dus daar ligt het niet aan!

 • Rikie Van de Pol-Meijer

  22 september 2013 om 21:42

  ik kan sins de update niet meer inloggen op facebook

 • Elizabeth

  27 september 2013 om 20:18

  Sinds de ios 7 kan ik geen foto,s meer verwijderen van mijn ioad. In foto,s. Er staan na de update 2x en 3x dezelfde foto,s op ?
  Ook in albums, geen prullenbak ?
  Heel ergelijk !
  De prullenbak is licht gekleurd en werkt nuet !

 • henk heikens

  29 september 2013 om 17:50

  Ik heb hetzelfde ls Elisabeth. Veel foto’s plotseling in 4 voud op de ipad en kan ze niet verwijderen. Zelfs na verwijderen via itunes en laten vanuit een keurige map op de home computer opnieuw synchroniseren geeft dezelfde 4 dubbele foto’s weer op de ipad. Heel hinderlijk.
  Iemand tips?

 • Jeany

  3 oktober 2013 om 10:37

  Na oploaden ios7 heb ik opeens foto’s ( die ik absoluut niet meer wil zien en ik reeds verwijderd had) in de map foto’s, momenten, verzameling staan en die ik niet verwijderd krijg, ook niet na sychroniseren via Itunes. Wie kan me helpen dit op te lossen.

 • Stijn

  7 oktober 2013 om 8:49

  Hier precies hetzelfde. Ik heb een heleboel foto’s in “momenten” op mn iPhone die ik echt niet op mn iphone wil hebben staan maar wel op mn iMac. Normaal was syncen naar iPhoto op mn mac en daarna verwijderen voldoende om ze echt van mn iPhone af te krijgen. Maar blijkbaar zit alles in “momenten”. Erg irritant… Iemand tips?

 • Chantal

  7 oktober 2013 om 22:17

  Sinds ios7 installatie ..geluid te zacht..beltoon(oproep) en WhatsApp en mail soms doet geluid het wel en zo weer uren niet !Moet dus zelf iedere keer maar kijken of ik iets gemist hebt…vermoeiend!

 • Sciletto

  13 oktober 2013 om 10:59

  Bovenstaande problemen over de dubbele foto’s “die sinds iOS 7 in de momenten van foto’s zit” zijn nergens terug te vinden op het internet. Zelfs niet op het forum van Apple.

  Ik kan het probleem ook nergens oplossen, niet in de opties van de iPad/IPhone en niet op de Mac. Heeft het te maken met het samenvoegen van bepaalde gebeurtenissen en de Fotostream? In iPhoto heb ik dit probleem namelijk niet.

  Wat me opvalt in foto’s is dat de ene foto wel verwijderbaar is en de andere niet. Iemand al een oplossing? Ik ben van plan om vandaag, en anders morgen, Apple te bellen om te vragen waar dit aan ligt.

  Mocht iemand een oplossing hebben, meld dit alsjeblieft.

 • Mandy

  10 november 2013 om 19:54

  Ik kan sinds de update naar iOS 7 ook geen foto’s meer verwijderen. Ik heb zelfs geen icoontje van de prullenbak. Ook heel veel foto’s die ik reeds had verwijderd staan weer in mijn album. En dan heb ik het niet over een stuk of 10, maar over 300!!! Ik hoop op een oplossing, want zo geraakt mijn geheugen snel vol ;)

 • Jeany

  18 november 2013 om 14:13

  Na 3 x itunes te gebben laten sychroniseren met iphone. Is het probleem van dubbele foto’s opgelost. Ze zitten niet meer op phone of tablet! Probleem opgelost dus!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!