19 september 2013

iOS 7iOS 7: De nieuwe indeling van het berichtencentrum

instellingen ios logo 7 retinaHet berichtencentrum was in iOS 6 al aanwezig, maar deze heeft een totale metamorfose ondergaan. Niet alleen grafisch is deze veranderd, maar heeft ook een flink aantal nieuwe functies gekregen. Het berichtencentrum is nu meer een onderdeel van iOS 7 en kan bovendien vanuit het toegangsscherm geactiveerd worden.

Het berichtencentrum is opgedeeld in drie verschillende categorieën genaamd 'Vandaag', 'Alles' en 'Gemist'. Via de optie 'Alles' kun je alle meldingen van alle apps in één overzicht bekijken.

Via de optie Vandaag kun je snel en eenvoudig alle taken van de huidige dag bekijken. Heb je een vergadering, een afspraak of een herinnering voor vandaag? Dan kun je deze snel hier terugvinden samen met de weer-, aandelen- en bestemmingsinformatie van dat moment. Bovendien is er ook een 'Morgen'-optie waarbij je alle activiteiten voor de volgende dag kan raadplegen.

berichtencentrum-categorieën

Wanneer je een melding ontvangt kun je deze openen, lezen en gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een melding van een nieuw e-mail bericht, na deze melding open je de mail applicatie om het e-mail bericht te lezen. Dit geld voor alle meldingen zoals berichten van Twitter, Whatsapp, enzovoorts. Wanneer je de melding 'negeert' zal deze worden geplaatst onder de categorie 'Gemist'. Deze toont een overzicht van meldingen die afgelopen 24 uur zijn ontvangen en waar niets mee is gedaan.

Wanneer je op zoek bent naar 'Weer' informatie dien je te navigeren naar de optie 'Vandaag', hier vind je een korte omschrijving van het weer op dat moment terug. Vooruitzichten kun je helaas niet meer bekijken hiervoor dien je de weer applicatie te openen.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ton

  19 september 2013 om 9:46

  Mooi, maar er zit een bug in, bij mij toont hij geen activiteiten die de hele dag duren.

 • Richard

  19 september 2013 om 11:16

  Kan het zijn dat bij de iphone4s de weer berichten niet in het berichten centrum weer kunnen gegegeven?
  Indien wel hoor ik graag hoe dit te doen, heb er nu alleen de datum staan

 • Joost

  19 september 2013 om 12:26

  @ Richard, Als je locatievoorzieningen aan zet van de weerberichten app, dat doet hij het wel. Heb zelf een iPhone 4s.

 • Jeroen

  19 september 2013 om 13:00

  @ Joost en @ Richard. Ook ik heb geen weerbericht in het berichtenscherm bij ‘vandaag’. Heb de weer app (icoon zonnetje met daarvoor een wolkje) bij ‘locatieinstellingen’ aan staan. Zelfs even uit- en aangezet. Zie bij ‘locatievoorzieningen’ dat de weer app wat betreft gps gebruikt is door het pijltje wat er naast staat.

  Wie o wie heeft de oplossing of is het een bug. Want om nu zelf buiten te staan met een thermometer, zie ik niet zitten. Ik kijk liever op mijn iPhone. ;-)

 • Joost Janssen

  19 september 2013 om 13:17

  Wel lullig dat je die handige balken van weer en stocks kwijt bent. Het viel me al op dia je die alleen op een iPhone/iPod had en niet op een iPad. Nu dus helemaal vervallen met iOS7.

 • David

  19 september 2013 om 13:22

  @ Joost, Richard, Jeroen. Ik had hetzelfde probleem. Fix was bij mij iPhone opnieuw opstarten.

 • Francien

  19 september 2013 om 13:24

  Ik heb hetzelfde als wat Ton zegt.
  Een verjaardag en nog 2 andere activiteiten worden niet weergegeven, terwijl ze in de Agenda toch echt onder ‘hele dag’ staan.
  Vreemd!

 • Jeroen

  19 september 2013 om 14:13

  @ David, Joost en Richard. Heb zonet opnieuw opgestart en hierna is het euvel verholpen. Maar nu ik het weer zie in ‘berichtencentrum’ word ik er niet vrolijk van. ;-)

 • vraag

  19 september 2013 om 15:22

  Ook heb je een uitgebreid woordenboek, ook NL (die moet je wel downloaden)

 • Robert

  19 september 2013 om 15:46

  Vraagje:

  Als ik whatsapp opstart dan krijg ik de melding: verbind met Itunes om pushberichtgeving te gebruiken.

  Dit reeds al gedaan maar blijf de melding krijgen.
  Iemand een oplossing?

 • Dieter

  19 september 2013 om 17:29

  Hoe los je het issue op mbt de activiteiten die een volledige dag duren?

 • Edwin

  19 september 2013 om 17:41

  Nou mijn hele berichten centrum werkt voor geen meter, hij geeft niks weer van me agenda en naar het weer bericht kan ik helemaal wel fluiten, bij mijn collega hetzelfde en op mijn ipad geeft hij dan wel het weerbericht maar ageda punten kan ik mooi vergeten. Iemand een idee?

 • Wesley Fabry

  19 september 2013 om 18:06

  @ Robert, helaas dien je hiervoor een herstel uit te voeren. Om één of andere reden hebben sommige gebruikers hier last van.

  Activiteiten die een hele dag duren worden inderdaad niet weergegeven en is waarschijnlijk een bug.

 • schmrtzzz

  19 september 2013 om 19:10

  Ik was al op zoek naar een app die ‘Morgen’ weergeeft, dus dit is goed. Maar ik merk wel dat iCloud nog steeds retetraag is. Agendapunten op de Mac ingevoerd geeft-ie zelfs na 5 minuten wachten nog niet weer. Jammer.

 • Lasse

  19 september 2013 om 22:53

  Mijn berichtencentrum is zwart inplaats van transparant, weet iemand hoe dit te veranderen?

 • danielkerkhof

  20 september 2013 om 8:15

  Zelfs na opnieuw opstarten nog geen weer-informatie in het berichtencentrum.. Bug? Of heeft iemand een andere remedie?

 • Dingeman

  20 september 2013 om 15:31

  Bij mij, iphone4,ios7 zie ik geen tijden staan in het berichtencentr. Wel de herinnering.

 • Lasse

  20 september 2013 om 23:04

  Bij mij doet de weerapp in het berichtencentrum het prima, ik heb het opgelost door ‘ververs apps op achtergrond’ een keer aan en uit te zetten ;)

 • Noa

  21 september 2013 om 9:13

  Kan iemand mij À U B helpen.. Ik ben geabonneerd op een agenda en die was opeens verdwenen na het installeren van iOS 7 op mijn iPhone 4 s. Ik heb de agenda opnieuw geïnstalleerd en hij staat ook aangevinkt bij agenda’s maar wordt niet weergegeven… Weet iemand hoe ik dit kan verhelpen? Bedankt alvast….

 • Sander

  21 september 2013 om 11:27

  Robert: ik heb het zelfde probleem met meerdere apps blijft hij elke keer “verbind met iTunes voor pushnotificatie ” weer geven.
  Wat / hoe heb jij het voor elkaar gekregen om dit weg te krijgen?
  En hoe werkt zo,’n herstel ?

 • Willemijn

  22 september 2013 om 13:55

  Ik heb een vraag
  Ik heb ios 7 gedownload en nu is mijn toegangsscherm blur welke foto ik ook selecteer. Kan ik dit uitzetten dat ik gewoon een scherpe foto heb?

 • Kirsten

  22 september 2013 om 20:23

  Sinds de update naar iOS 7 krijg ik geen meldingen meer van whatsapp. In de app zelf staat het wel aan, maar in het Berichtencentrum staat whatsapp er gewoon niet meer tussen. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Ik vind t nl toch wel prettig om meldingen van nieuwe berichten te krijgen

 • Kirsten

  23 september 2013 om 18:32

  M’n iPhone afsluiten en opnieuw opstarten bleek de oplossing te zijn :)

 • Bart

  24 september 2013 om 14:45

  Ik krijg na de update na IOS 7 geen meldingen meer van whatsapp en krijg ook de hele tijd meldingen over pushberichtgeving van bepaalde apps weet iemand hoe dit te verhelpen?>

 • Missy

  24 september 2013 om 19:15

  @Bas: ik heb precies t zelfde probleem!!! Zo irritant en weet echt niet wat ik moet doen om dit op te lossen. Krijg ook geen meldingen van een nieuw bericht. Me Facetime doet het trouwens ook niet. Er staat constant wacht op activering. Wie is onze reddende engel met de juiste oplossing???

 • Sabine

  24 september 2013 om 22:36

  @bart; ik heb hetzelfde probleem! Ik krijg geen meldingen meer als ik een nieuw bericht heb! ( tenminste.. Niet te zien op m’n beginscherm) instellingen staan wel goed! Heb jij hier al een oplossing voor gevonden?

 • Carla

  25 september 2013 om 10:01

  Even een vraagje, sinds op mijn iphone 4 iOS 7 is geïnstalleerd weet ik niet hoe ik de agenda moet gebruiken. Ik heb activiteiten ingevuld, maar kan ze niet meer terugvinden. Kan iemand me een tip geven? Ik snap sowieso van die agenda nu echt niks…

 • Chantal

  25 september 2013 om 17:16

  @kirsten, ik heb precies het zelfde echt super vervelend. Kan iemand helpen?

 • Chantal

  25 september 2013 om 17:18

  Laat maar haha opnieuw opstraten werkt inderdaad

 • Sunny

  25 september 2013 om 19:00

  Ook bij mij wordt de agenda niet weergegeven in het Berichtencentrum. Tevens kun je in een nieuwe agendering niet iedere tijd van melding maken die je maar wilt. Waardeloos. Kan ik de update er ergens weer af gooien?

 • Michelle

  25 september 2013 om 20:25

  Bij mij laat hij alles zien, behalve het verkeer naar mijn volgende afspraak, terwijl hij dit wel zou moeten doen…

 • Eva

  25 september 2013 om 20:40

  Goedendag mensen omdat ik zelf ook problemen heb met IOS 7 (pushberichten) heb ik deze forum al een paar dagen gevolgd ofdat er misschien een concreet antwoord zou komen, maar helaas was dat niet het geval dus heb ik zelf anstig (bang om al mijn foto’s, contacten kwijt te raken) actie ondernomen! Ik zal uitleggen wat ik heb gedaan:
  Reservekopie gemaakt bij Icloud daarna om mijn geschiedenis te behouden bij whatss app naar chatinstelling gegaan en dan kan je kiezen voor reservekopie maken!
  Toen me iphone (4s) ingeplugd in me laptop en op itunes mijn iphone hersteld. (Dat ga ik niet uitleggen, zijn drie stappen die je moet volgen ontzetted makkelijk!) toen dat klaar was krijg ik niet de oudere versie van IOS te zien maar hij vroeg gelijk naar: het terug zetten van mijn Icloud gegevens, dat heb in uiteraard gedaan. Als besturings systeem krijg ik dus ook gelijk IOS 7, wat ik eigenlijk niet had verwacht. Toen moest ik me pincode. invoeren en weer me land selecteren en wifi instelen. Daarmee was die klaar en kwam ik weer in mijn scherm en stond alles weer zoals het was, maar nu ging hij alle apps opnieuw installeren! Dit zei ik ook tegen een vriendin van mij en zij zei gelijk: dit deed mijn iphone ook toen ik IOS 7 installeerde! Dit deed mijn iphone NIET toen ik IOS 7 er op zette. Dus ik denk dat dat het probleem was!

  Nou ik hoop dat mensen er wat aan hebben en begrijpen, heb er helemaal niet zoveel verstand van maar kan wel logisch nadenken (a). SUCCES!

 • Reinier

  25 september 2013 om 22:17

  Kan iemand mij uitleggen waarom het Berichtencentrum niet transparant is maar een zwarte achtergrond heeft? Ik heb een iphone4 maar hetzelfde probleem doet zich ook voor bij mijn ipad4….zo frustrerend!? Ook als ik in het toegangsdcjerm mijn pincode in moet voeten is de achtergrond zwart … Help!

 • Reinier

  25 september 2013 om 22:24

  Gevonden: ga naar instellingen>algemeen>toegankelijkheid> en bij labels voor aan/uit de knop activeren…sjongejongejonge ben ik daar even een paar dagen naar op zoek geweest … Hopelijk heb ik jullie tijd en frustratie bespaart hiermee! ;-)

 • Reinier

  25 september 2013 om 22:34

  Note: zorg wel dat “verhoog contrast” staat uitgevinkt! ;-)

 • Mark

  26 september 2013 om 8:57

  Het weer was bij mij wel zichtbaar nadat ik de yahoo weer app verwijderd had.

 • Walter

  27 september 2013 om 9:56

  Beste Mensen,
  Ik weet niet of ik de enige ben maar als ik in berichten centrum een bestaand bericht wil aanpassen, gaat dit niet zo als gewenst zou zijn. Tekst opzoeken met vergroot glaasje en dan tekst willen aanpassen gaat niet meer als het buiten je huidige scherm staat, of het is vreselijk zenuwachtig en niet wetende waar de cursor staat om tekst aan te passen omdat scherm terug rolt naar het toetsenbord. Weet iemand dit hoe dit aan te passen is en hoe het weer werkend kan gaan worden.

 • Dorien

  27 september 2013 om 18:56

  Kan iemand nou alsjeblieft het whats app probleem es oplossen, ik heb inmiddels whats app al opnieuw geinstalleerd, maar ik blijf de melding verbinden met itunes voor berichtgeving krijgen. Iphone 4s. Iemand nog een suggestie?

 • Angelica

  29 september 2013 om 22:10

  Als je what app onder in je beeld zet zodat als je hem open klikt je hem altijd ziet. Dan werkt hij wel. Sorry voor de beetje lastige uitleg.

 • Dorien

  29 september 2013 om 22:43

  Je bedoelt onder in je scherm…maar dan krijg ik nog steeds geen pushberichten, ik moet whats app echt openen om te zien of er berichten zijn. Begrijp ik je goed? Wel bedankt natuurlijk!

 • Bibi

  1 oktober 2013 om 15:57

  Ik heb een iPhone 4 en als ik mijn berichten centrum open is het niet transparant en met de kleuren van de achtergrond. Weet iemand of ik dit kan aanzetten of dat het wel mogelijk is op iPhone 4 ??

 • Daisy

  2 oktober 2013 om 21:52

  Ik heb een ontiegelijk irritant probleem. Ik krijg elk kwartier heel de tijd sms’jes binnen van tmobile over mijn beltegoed. Ligt dit aan de telefoon of aan mijn provider? Ik hoop dat iemand een oplossing weet

 • leo

  5 oktober 2013 om 15:04

  Pfftt… ook ik had het probleem dat ik geen pushberichten of geluid meer kreegn van Whatsapp na IOS7. WA stond ook niet meer in berichtencentrum…
  Oplossing wat bij werkte… telefoon minimaal 30 sec echt uit zetten en weer aanzetten. Vaaaaaag!

 • Wesley Fabry

  6 oktober 2013 om 8:47

  Gelieve alle problemen en vragen te melden op appletips genius..
  Hier probeert de redactie en andere appletips gebruikers te antwoorden op je vraag/probleem.

  http://www.appletips.nl/atgenius

 • Ger

  17 oktober 2013 om 13:57

  Ik heb het volgende probleem, na de update ios 7.0.2 Ipad, staat bij in gebruik mail hoog op de lijst met een opslag van 725 MB terwijl er geen mails in de inbox, outbox of prullemand staan en ik zie dit getal langzaam oplopen.
  Hoe krijg ik dit weer naar werkelijke waarde ik zie wel dat er meer mensen last van hebben op engelse forums.
  Zijn er meer mensen die hier last van hebben?
  Kijk even bij instellingen algemeen en tik gebruik aan en kijk waar de Icoon van mail staat en hoeveel opslag hij inneemt.

 • Ans

  22 oktober 2013 om 15:38

  Al heb ik 6 nieuwe berichtjes in what’s app, in het rode rondje staat altijd maar een 1. Hoe kan dat?

 • Hans

  30 oktober 2013 om 12:03

  Weet iemand waarom het zo lang duurt voordat nieuwe ‘Herinneringen’ of agenda-items in het berichtencentrum komen? Heeft met de snelheid van iCloud te maken. Weet iemand hoe vaak je gegevens worden geupdatet? Ik zit nu op mijn werk, met wifi, maar een aanpassing van 4 uur geleden (uitschakelen van een herhaalde wekker) is nog steeds niet zichtbaar.

 • Maud

  7 november 2013 om 16:56

  Daar heb ik ook last van Ans!!

 • Maud

  7 november 2013 om 17:14

  Daar heb ik ook last van Ans!! Heel vervelend zoek me al dagen suf naar hoe ik dat kan veranderen maar ik gok dat het weer eens een bug is?

 • E v D

  21 november 2013 om 23:45

  Ik had ook problemen met het niet krijgen van Pushberichten, ben dagen aan het zoeken geweest en uiteindelijk de Iphone hersteld, maar dat hielp niets. Alle instellingen gecontroleerd, maar de berichtgeving stond goed. Nu ben ik er achtergekomen dat mijn telefoon op “niet storen” stond, vraag me niet hoe het gekomen is, maar wel na een update. Je ziet een half maantje boven in het scherm, dit was het euvel. Mijn Whatsapp doet het nu weer prima. Misschien is dit de oplossing voor de soortgelijke problemen.

 • Mijndert

  28 november 2013 om 10:24

  Zelfde probleem als Ton.
  bij mij toont hij geen activiteiten die de hele dag duren.
  Zie de items, die ik in de agenda gezet heb, niet meer terug in beginscherm.
  Om een voorbeeld te geven, ” schoenen ophalen” zag in met de eerdere
  ios 6.1.3 wel maar met de laatste update ios7 niet meer.
  ik kijk iedere morgen in beginscherm, maar het is balen dat het niet meer compleet is ingevuld.

 • Mijndert

  28 november 2013 om 10:54

  ter aanvulling
  als ik een tijd noteer werkt het wel, maar als ik hele dag instel zie je de melding niet.

 • AW

  2 december 2013 om 21:47

  Hallo, ik had ook het probleem dat de whatsapp-app niets meer van zich liet horen of zien. (geen geluiden of meldingen meer na een ontvangen berichtje pas bij openen van de app kwam het berichtje binnnen maar ook zonder geluid.)
  Uiteindelijk opgelost door, net als Leo, de iPhone helemaal uit te zetten (niet in stand-by !) en “pas” na ongeveer 15 minuten weer aangezet, daarna werkte Whatsapp weer normaal.
  Voor diegenen die het zelfde probleem hebben, mogelijk helpt dit ook bij jullie, succes.

 • Eric

  6 december 2013 om 13:49

  WhatsApp heeft hier een oplossing voor:
  http://www.whatsapp.com/faq/nl/iphone/20950116

 • Kees

  20 december 2013 om 15:40

  Als iemand mij een bericht stuurt op mn iPad dan komt er telkens vanboven te staan : “iMessages” i.p.v. de gewone tekst die diegene stuurde in het bericht. Weet iemand hoe je dit kan voorkomen?? Graag reactie ! (: Thankss!

 • Gwendoline

  21 december 2013 om 16:38

  Ik ben daarnet mijn scherm laten maken door een kameraad, is gemaakt alleen als er iemand belt naar mij of smst heb ik geen geluid meer weet iemand hoe da komt?

 • Andy

  15 januari 2014 om 3:18

  Net als AW en Leo hierboven: iphone tenminste 15 minuten uitzetten. Ik heb het geprobeerd na 5 en 10 minuten, hielp niet. Whatsapp tussentijds van ellende opnieuw ingesteld. Allemaal erg vaag. Problemen zijn verholpen, maar vraag niet waarom!

 • Ili

  2 februari 2014 om 12:30

  Eerst kon ik de berichten wel bekijken maar nu staat er geen nieuwe berichten, en ik kan de weer ook niet meer zien boven. Waarom?? En hoe kan ik dit veranderen

 • Camille

  8 april 2014 om 22:19

  Ik heb een iPhone 4. Als iemand mij een berichtje stuurt, krijg ik daar echter geen melding van. Bij het icoontje van berichten verschijnt er ook geen ‘1’. Kan iemand mij helpen aub? :) alvast bedankt!

 • Anne

  29 april 2014 om 11:10

  Ik heb een probleem met sms. Ik ontvang wel in mijn scherm als ik een appje of dergelijk heb, alleen mijn smsjes die ik binnen krijg, daarvan krijg ik geen melding meer. Pas wanneer ik naar mijn berichten ga zie ik dat ik een sms heb. Heel irritant dit. Iemand een oplossing? Dit is sinds 3 dagen ofzo.

 • Ben crijns

  4 mei 2014 om 0:39

  Weet er iemand hoe ik dit probleem kan oplossen ,mij mails van hotmail verdwijnen na 3, 4 dagen zonder dat ik ze heb weggedaan op mij iphone 4s en op mij pc blijven ze wel staan ! Hoe kan ik dit oplossen ??

 • J.

  26 maart 2016 om 9:47

  Hallo,

  Ik heb een probleem. Mijn berichtencentrum blijft telkens in beeld en ik kan hem niet naar boven of onder schuiven. Opnieuw opstarten helpt ook niet, want m’n sluimerknop is kapot. Ik had mijn iPhone 5 laten leeggaan om hem uit te krijgen, maar zelfs bij 0% blijft hij nog aan. Heeft iemand een oplossing?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!