20 september 2013

iOS 7: iTunes Radio activeren buiten de VS

muziek logo 7 retinaEen flink aantal iOS gebruikers hebben ondertussen iOS 7 geïnstalleerd, maar het is jullie misschien opgevallen dat iTunes Radio niet aanwezig is. Dit is te wijten aan het feit dat iTunes Radio momenteel alleen beschikbaar is voor gebruikers uit de Verenigde Staten.

Toch is het mogelijk om ook buiten de USA iTunes Radio te testen, alleen heb je hier wel een Amerikaans iTunes account voor nodig. Ga vervolgens naar Instellingen ▸ iTunes en App store, login in met je Amerikaanse Apple-ID.

Open de muziek applicatie en je zal merken dat iTunes Radio is toegevoegd. Tap vervolgens op 'listen' om iTunes Radio te activeren en onmiddellijk te luisteren. Je kan kiezen tussen de verschillende voorgeprogrammeerde 'radiostations' maar je kunt er ook zelf een samenstellen. Dit doe je door op de plus-knop te tappen en je gewenst genre of albums te selecteren.


Tip: plaats je cursor op de afbeelding voor een andere weergave

Vervolgens kun je de muziek beluisteren en extra informatie raadplegen, uiteraard is het mogelijk om snel het nummer aan te schaffen in de iTunes Store. iTunes Radio is zoals de naam zegt een radio en valt momenteel (nog) niet te vergelijken met spotify. Met behulp van de onderstaande video krijg je alvast een indruk van iTunes Radio.

Zoals je ziet is iTunes Radio al volledig in het Nederlands. De reden waarom Apple dit nog niet beschikbaar heeft gemaakt voor Nederland en België heeft waarschijnlijk te maken met rechten die afgedragen moeten worden.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Harry

  20 september 2013 om 9:19

  Als je dit doet, kan je itunes-match dan nog vebeuiken ?

 • leon

  20 september 2013 om 9:47

  Ik heb op 1 van m’n Macs een US iTunes in gebruik. Daarop speel ik iTunes Radio via airplay af, waar ik ook wil in huis (2 Apple TV’s en 2 Airport express).
  Mijn overige Macs draaien op een NL account, maar ik laat de gekochte content uit de US store automatisch kopiëren naar m’n server (in iTunes heb je de optie via Home Sharing), die dus wel een NL account heeft en met iTunes Match, waardoor ook de gekochte US content op m’m andere devices beschikbaar is. Werkt als een tierelier. Maar je moet dan wel meerdere Macs hebben (Of een virtuele in VMWare of Parallels).

 • Wesley Fabry

  20 september 2013 om 10:30

  @harry Het is dan niet meer mogelijk iTunes Match te gebruiken omdat deze is gekoppeld aan je NL/BE account..

 • Appleharry

  20 september 2013 om 11:03

  Zoals Harry al vroeg; switch je weer back naar je Nederlandse account, heb je dan meteen weer de beschikking over iMatch ? Ik las nl. ergens dat je 3 mnd. moet wachten…….

 • Ronno

  20 september 2013 om 16:05

  Sinds update ios 7 werkt de remote app niet meer naar behoren. Kan met de iPad alleen nog verticaal iTunes bedienen. Horizontaal werkt niet, scherm weigert op een of andere manier te draaien. HELP!!!
  Hoe kan dit? Moet er nog een update van remote komen???
  Dit is waardeloos want nu moet je de iPad constant draaien zeker lastig als ie op de driehoek cover ligt….

 • Qlobster

  20 september 2013 om 23:03

  @Harry en of @Appleharry geloof mij, je kan idd 3 maanden je NL iTunes match niet gebruiken daarna.

 • dirkjan

  21 september 2013 om 8:28

  Dan ga ik me hier zeker niet aan wagen! Mijn iTunes match account wil ik niet vern*uken.

 • Eric

  21 september 2013 om 8:35

  Je kunt deze tip gerust proberen, de 90dagen ‘block’ functie geld aleen als je een cumputer of idevice koppelt aan dat USA account. Vermits je gewoon even switcht en je iTunes macth niet koppelt aan dit account is er niets aan de hand. Je veranderd namelijk alleen van winkel en niet van Apple ID.

  Zoals in het artikel staat: ‘Toch is het mogelijk om ook buiten de USA iTunes Radio te testen’

  Wij kunnen enkel even iTunes Radio testen, gebruiken is te omslachtig omdat we afhankelijk zijn van een itunes account in nederland.

 • Theo

  22 september 2013 om 21:53

  De tip van een gratis Amerikaanse app te download werkt goed. Je moet echter wel een fake telefoonnummer en postcode aangeven omdat het Amerika is. Wanneer je dat eenmaal hebt gedaan werkt het prima. Even de mail verifiëren en klaar ben je. Helaas zijn het geen Nederlandse radiostations.

 • @rono

  14 oktober 2013 om 22:58

  @ ronno of iemand anders, ik heb precies het zelfde probleem. Remote wil niet meer kantelen op de iPad na de up date naar iOS 7. Zeer onhandig! Is hiervoor al een oplossing bekend?

Een reactie toevoegen: