20 september 2013

iOS 7Vijf kleine wijzigingen in iOS 7 (deel 3)

ios 7 icon retinaNieuw lettertype
Samen met de nieuwe kleurtjes, vormgeving en functies heeft Apple iOS ook voorzien van een nieuw lettertype. Zo worden alle standaard teksten en instellingen weergegeven in het 'Helvetica Neue' lettertype. Voorgaande versies waren al Helvetica, maar dit was een variant op de nieuwe Helvetica Neue.

Contacten
Vanuit de Contacten applicatie is het al enige tijd mogelijk om een onmiddellijk een telefoon- of facetime gesprek te starten. Daarnaast is het ook mogelijk een bericht of iMessage te versturen vanuit de app. Dit is nog steeds het geval, echter heeft Apple in iOS 7 hiervoor icons toegevoegd. Wanneer je dus bijvoorbeeld op het telefoontje tapt kun je onmiddellijk een gesprek starten.

contactenioszeven

Safari
Wanneer je een url wilt invullen in de adresbalk zal uiteraard het toetsenbord tevoorschijn komen in iOS. In voorgaande versies was hierin een '.com' knop aanwezig, op deze manier kon je snel en eenvoudig de .com-extensie toevoegen. Deze knop is verdwenen, maar de functie is echter wel nog aanwezig. Tap gedurende enige momenten op de punt-toets om webextensies zoals '.com', '.nl', '.be', enzovoorts te selecteren.

Timer
Met behulp van de timer functie in iOS kun je snel en eenvoudig een tijd instellen en deze laten aflopen. Zodra de ingestelde tijdsduur is afgelopen zal er een alarm signaal weerklinken. In iOS 6 en eerder werd alleen een wekker icon getoond in de statusbalk, vanaf nu in iOS 7 wordt ook op het toegangsscherm de afteltijd weergegeven. Zo zie je in één oogopslag hoeveel tijd er nog resterend is.

timerfunctie

Mail
iOS 7 zit vol met kleine leuke effecten, denk hierbij aan het bewegingen effect wanneer je het berichtencentrum uitrolt. Veel van deze effecten zul je zelf tegenkomen of terug lezen in onze 'kleine wijzigingen'. We kunnen je alvast verklappen dat Apple een nieuw effect heeft toegevoegd aan de Mail applicatie.

Deze kun je waarnemen wanneer je een bericht verplaatst naar een andere ma. Open hiervoor een e-mail bericht en tap op het folder-icon en kies een gewenste postbus, het effect start vervolgens onmiddellijk en het bericht wordt verplaatst.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Mike

  20 september 2013 om 11:05

  Weer helemaal blij met jullie tips ;-)

 • Petert

  20 september 2013 om 11:59

  Nu kan iedereen Tim Cook en Jonathan Ive, met bovenstaande nummers, bellen.

 • Rick

  20 september 2013 om 13:18

  @ Petert,

  Om ze de huid vol te schelden ja! Wat een foeilelijk besturingssysteem zeg!

 • Isa

  20 september 2013 om 14:11

  Bij mij blijft er de hele tijd staan dat ik ongelezen mails heb. Terwijl dit niet het geval is. Weet iemand hoe ik dat kan oplossen? Bedankt

 • Hans

  20 september 2013 om 17:41

  @isa. Even naar je berichten gaan en deze allemaal als gelezen selecteren, ook als ze als daadwerkelijk gelezen hebt, daarna zal je teller weer op 0 staan. Succes

 • john

  20 september 2013 om 20:23

  Het vervelende vindt ik dat er ineens muziek op mijn iphone staat wat ik helemaal niet wil, is ook niet mijn soort muziek verwijderen gaat niet want het staat in icloud dus kan het niet definitief wissen.

  Weet iemand hier misschien een oplossing voor ik kan er niks over vinden

  alvast bedankt

 • gré - safari

  21 september 2013 om 7:20

  Ben heel blij met jullie tips en de update. Op mijn iPhone 4 heb ik in safari rechtsonder 2vierkantjes. Handig om door de tabs te bladeren. Deze mis ik echter op de ipad 4e generatie. Of doe ik iets fout?

 • Wesley Fabry

  21 september 2013 om 7:36

  @ gér je doet niets fout, want op een iPad worden de tabbladen weergegeven als kleine balken onder de navigatiebalk..

 • iHansz

  21 september 2013 om 9:24

  Ik heb iets raars, of ik heb iets over het hoofd gezien(?), maar op mijn iPhone 5 met iOS7 zie ik geen Dictafoon, kan ’t ook helemaal nergens vinden, terwijl op een vriend z’n iPhone 4S met iOS7 dit wel is. Is het niet op de 5 en de 4 wel opgenomen in iOS7?

 • Wendy

  21 september 2013 om 14:06

  Waar is het icoontje van apple tv terug te vinden in ios7? Kan m nergens vinden

 • Philip

  21 september 2013 om 19:52

  Jammer dat de remote app niet correct werkt op een iPad met iOS 7.

 • Wendy

  23 september 2013 om 19:37

  Na ios7 ineens al mijn contacten nu weg en agenda leeg.

 • Eefje

  25 september 2013 om 18:35

  Na upgraden naar ios7 op mijn iphone4 ben ik mijn apps kwijt. Als ik ze in de appstore open komen ze niet als icoon op mijn tel te staan. Hoe zet ik ze weer terug?

 • Nan

  26 september 2013 om 11:09

  Ik had eigen foto’s op toegangsscherm en beginscherm, die zijn echter met geen mogelijkheid aan te passen aan de nwe layout. Weet iemand een oplossing?

 • Erna

  26 september 2013 om 20:32

  1. hoe voeg ik favorieten toe in Safari?
  2. Apple tv icoontje kan ik niet vinden, ook niet wanneer ik t scherm omhoog swipe? Waar zit dat icoontje nu verstopt?

  Weet iemand raad?

 • Belinda

  28 september 2013 om 18:14

  Na de update gister was alles nog goed en vandaag zijn alle contactpersonen ineens verdwenen. Ook bij whatsapp staan er bij bestaande gesprekken alleen nog maar nummers ipv namen en de contactpersonen lijst is leeg! Weet iem hoe ik mijn contactpersonen weer kan terughalen?

 • Paul

  28 september 2013 om 21:27

  Nu ios7 geïnstalleerd maar ben de iconen kwijt. Als ik de apps open via de AppStore kan ik er weer in maar zijn geen iconisch meer in het scherm. Help

 • Demi

  1 november 2013 om 0:16

  Ik heb het zelfde probleem als John,
  Heeft iemand al een oplossing? Alvast Bedankt!

 • Sofie

  10 november 2013 om 22:51

  Ik ben ook mijn iconen kwijt. Wat moet ik doen?

 • Saskia

  19 november 2013 om 18:04

  Hoe kan ik in de nieuwe versie de contacten verwijderen?

 • Anne

  17 december 2013 om 15:16

  Na het verwijderen van mijn emails blijft er de hele tijd staan dat ik ongelezen mails heb. Terwijl dit niet het geval is. Er zijn ook daadwerkelijk geen mails, dus als gelezen selecteren en daarna verwijderen kan niet meer. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen? Bedankt

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!