13 augustus 2011

Voorkom dat LinkedIn je profielfoto gebruikt voor advertentie doeleinden

Veel Mac gebruikers hebben ook een account op sociale media websites zoals, FaceBook, Twitter en LinkedIn. Deze websites zijn een geweldige methode om te communiceren met vrienden, familie en collega's. Wat de privacy betreft zoeken dit soort websites echter vaak het randje van het toelaatbare op.

Een mooi voorbeeld hiervan is op dit moment Linkedin. Deze website kan zonder dat je het waarschijnlijk weet jouw profielfoto en volledige naam gebruiken voor reclame campagnes (van derden), iets waar de meeste LinkedIn gebruikers niet op zitten wachten. Gelukkig is het mogelijk om deze 'optie' uit te schakelen.

Login op LinkedIn.com en klik op je gebruikersnaam, selecteer de optie 'Settings' en deactiveer de optie: 'LinkedIn may use my name, photo in social advertising'.

Klik onderin het venster op Account en selecteer de optie 'Manage Social Advertising', bevestig je keuze met de 'Save'-knop.

Vanaf dat moment mag LinkedIn niet meer je naam en profielfoto gebruiken in reclame campagnes...Reacties


 • Jeroen

  13 augustus 2011 om 9:02

  Een beetje laat… LinkedIn heeft zelf al aangekondigd ermee te stoppen: http://blog.linkedin.com/2011/08/11/social-ads-update/

 • Maarten

  13 augustus 2011 om 9:29

  Helemaal niet te laat!

  Je moest eens weten hoeveel mensen (nu pas) beter na zijn gaan denken over wat er eigenlijk mogelijk is met data die op het internet wordt geplaatst.

  Bijvoorbeeld als en familie lid op een dergelijke website als Hyves, Facebook, Linkedin, Panaramio informatie plaatst over hoe geweldig het eten is op het vakantie adres dan zou je hier pas op een vervelende manier bij thuiskomst achter komen.

  Bedankt Richard!

 • Fons

  13 augustus 2011 om 9:38

  Mooie post! Thanks!

 • Annelies Hack

  14 augustus 2011 om 7:48

  en als je dan toch daar bent…zet gelijk die advertenties uit! regeltje eronder…bij mij stond de optie bij de foto nog aangefinkt…dus toch maar even doen lijkt me! bedankt voor de tip!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!