29 juni 2010

Waar haal ik Safari Extensies vandaan?

Tot de nieuwe features van Safari 5 behoren ook de extensies. Extensies zijn mini applicaties/scripts die je kan activeren in Safari. Je kan deze Safari extensies vergelijken met de addons van bijvoorbeeld Firefox en Google Chrome.

Hoewel dit een forse uitbreiding is op de functionaliteit heeft Apple er toch voor gekozen om de Extensies goed weg te stoppen in Safari 5 en zijn er op de officiële Apple website nog geen extensies te downloaden. Waarschijnlijk is dit gedaan omdat de extensies-feature nog in een soort van beta fase bevindt.

Wanneer je gebruik wilt maken van extensies dan kan je terecht op een aantal websites die speciaal voor de Safari 5 extensies zijn opgericht of hiervoor een aparte sectie voor hebben ingericht.

PimpMySafari:
http://www.pimpmysafari.com/

Naast extensies kan je hier ook plugins downloaden om je Safari 5 te pimpen.

Reddit Extensions
http://www.reddit.com/

Een lijst met de beste extensies voor Safari 5 gemaakt door Reddit. Deze lijst wordt helaas niet meer actueel bijgehouden.

Safari Extensions Tumblr blog
http://safariextensions.tumblr.com/

De beste website voor Safari Extensies blijft de blog van Jonas Wisser. Op de blog worden bijna alle extensies geplaatst die op het internet beschikbaar zijn. Deze website is zeker de moeite waard en mag zeker niet in je favorieten ontbreken.

Op korte termijn zal er waarschijnlijk ook op apple.com een lijst verschijnen met goedgekeurde extensies, tot die tijd moeten we het doen met de bovenstaande websites.

• Jorg bedankt voor de tip!Reacties


  • daniel

    29 juni 2010 om 17:08

    wat is dan de site van jonas wisser?

  • L

    29 juni 2010 om 21:59

    @ daniel: Zie laatste link :-)

Een reactie toevoegen: