28 juni 2010

Nieuwe Dropbox feature: Shareable links

Dropbox is een van de meest populaire online sharing en desktop backup oplossingen die beschikbaar is voor de Mac. De ontwikkeling van extra features voor Dropbox is een volle gang. Via het forum van Dropbox hebben de ontwikkelaars nu een nieuwe beta versie beschikbaar gesteld met een zeer interessante nieuwe feature.

Vanaf versie 0.8 (beta) is het namelijk mogelijk om ieder willekeurig bestand in je Dropbox te delen met andere gebruikers. Control + klik hiervoor op een bestand en selecteer de optie 'Get shareable link' in het context menu. Na het selecteren wordt er met behulp van je webbrowser direct een url naar het bestand aangemaakt.

Alle bestanden die je op deze manier beschikbaar stelt zijn terug te vinden in het 'Linked Items' tabblad van de webinterface. Hier kan je de link naar het bestand verwijderen en eventueel de url opnieuw opvragen.

Erg handig is ook de mogelijkheid om media bestanden af te spelen. Wanneer je bijvoorbeeld een map met muziek deelt dan is het mogelijk om alle bestanden direct achter elkaar af te spelen vanuit de webpagina.

Voor Office, pdf's en code bestanden zijn er custom viewers toegevoegd waardoor het mogelijk wordt om deze ook direct in de web interface te bekijken. De werking en het delen van bestanden met behulp van de Public folder blijft zoals hij is.

In de toekomst zal aan de nieuwe feature ook de mogelijkheid worden toegevoegd om wachtwoorden te gebruiken.

'Share shareable link' is alleen beschikbaar in de 0.8.83 beta versie van Dropbox, deze kan je downloaden op de onderstaande url:

http://forums.dropbox.com/topic.php?id=21513&replies=2

Let op dat je de client dient te herstarten om gebruik te kunnen maken van de nieuwe feature!

En natuurlijk... het is een Beta versie dus er kunnen hier daar nog wat bugs aanwezig zijn! Overigen ben ik die tijdens het testen niet tegekomen.Reacties


  • Pepijn

    28 juni 2010 om 18:56

    Ah mooi, daar zat ik al een tijdje op te wachten. Desondanks wacht ik eerst nog even tot deze versie officieel uit is.

  • Ad

    29 juni 2010 om 19:17

    Voor het versturen van grote bestanden tot 2GB zonder een account aan te maken is dit een handig alternatief: https://wetransfer.com .

Een reactie toevoegen: