17 maart 2016

NieuwsWat kunnen we verwachten van het aankomend Apple event?

Let us loop you in wallpaper voor Apple Watch

Maandag is het weer zover, Apple houdt een speciaal persevenement in Cupertino waar waarschijnlijk een aantal nieuwe producten worden aangekondigd.

Volgens de geruchten zal Apple een 'goedkopere' iPhone aankondigen, maar ook de opvolger van de iPad Air 2, Apple Watch bandjes, misschien nieuwe Macs en de lanceerdatum voor de nieuwe iOS, OS X, WatchOS en tvOS. Wat jij kunt verwachten aanstaande maandag lees je hieronder terug.

iPhone SE

Waarschijnlijk zal Apple een nieuwe iPhone lanceren tijdens het event, het gaat om een 'goedkoper' instapmodel met een 4 inch scherm die waarschijnlijk de iPhone 5s zal gaan vervangen. De iPhone SE zal dezelfde behuizing krijgen als de iPhone 5s, maar het scherm zal meer gebogen in het toestel liggen zoals de iPhone 6(s). De aan/uit-knop wordt verplaatst naar de zijkant en uiteraard zal de iPhone SE beschikbaar komen in de kleuren goud, spacegrijs, zilver en rosé goud.

Enkele details op een rij:

• A9 processor (zoals de iPhone 6s)
• Touch ID, NFC chip en Apple Pay Support
• Maken van Live Photos en bekijken (geen 3D Touch)
• 12-megapixel camera met 4K ondersteuning zoals iPhone 6s
• Dual-ledflitser (True Tone Flash)
• Bluetooth 4.2
• Barometer
• 16 of 64GB opslag

De prijs volgens de geruchten ligt tussen $400 en $500. In Nederland zal vermoedelijk de prijs voor iPhone SE tussen de €450 en €550 liggen. Klik hier voor meer informatie.

iphone 5se concept achterkant en kleuren

Foto afkomstig van Arthur Reis

iPad Air 3 (iPad Pro 9,7 inch)

Volgens de geruchten zou de opvolger van de iPad Air 2 een mini iPad Pro worden. Dan komt gelijk de naam ter discussie, zeker is het niet wordt het nu de iPad Pro 9,7 inch of iPad Air 3, voor het gemak houden we het even op de iPad Air 3. Maar waarom een Pro? De nieuwe iPad Air 3 krijg net zoals de iPad Pro 4 speakers, A9X processor, smart connector voor speciale cases en toetsenborden, Apple Pencil support en dual-ledflitser (True Tone Flash). Eerder dit jaar doken er geruchten op dat de iPad Air 3 4GB werkgeheugen zou krijgen en een 4K scherm, maar deze geruchten zijn sterk afgenomen in de loop der tijd. De iPad Air 3 heeft een vanaf prijs van €599 (32GB).

iPAd Air 3 case

Apple Watch

Een nieuwe Apple Watch? Reken er maar niet op, dat is waarschijnlijk pas iets voor dit najaar of misschien wel voorjaar 2017. Wel kunnen we nieuwe Apple Watch bandjes verwachten, nieuwe kleuren voor de Apple Watch Sport, Hermes bandjes en een zwarte uitvoering van de Milanese Loop. Ook zou Apple hebben gewerkt aan een bandje van een nieuw soort materiaal, waarschijnlijk worden deze bandjes aanstaande maandag aangekondigd.

milanese loop zwart

Nieuwe Macs?

Vorige jaar lente heeft Apple de nieuwe Macbook 12inch uitgebracht, waarschijnlijk gaat deze een kleine update krijgen. Denk hierbij aan betere specificaties en misschien ook wel een nieuwe kleur roségoud?

Het Apple Thunderbolt Display is op dit moment beperkt leverbaar, het zou kunnen dat Apple een update gaat uitbrengen voor dit scherm, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

MacBook rosegoud voorbeeld

Bovenstaande informatie is gebaseerd op geruchten, wat Apple echt gaat aankondigen weten we pas aanstaande maandag vanaf 18.00uur. Het gehele event is hier live te volgen, op appletips lees je tijdens en na het event alles terug.

Software-updates

Het is 100% zeker dat Apple maandag de lanceerdatum van iOS 9.3, OS X 10.11.4, tvOS 9.2 en watchOS 2.2 gaat bekend maken. Waarschijnlijk kunnen we deze aanstaande maandag al onmiddellijk downloaden. Wat er allemaal nieuw is in deze software-updates lees je hier terug op appletips.

Lees ook: Apple nodigt pers uit voor een speciaal event op 21 maartReacties


  • Hans

    19 maart 2016 om 16:29

    Mij benieuwen hoeveel oude goed werkende apparaten er naar t verdomhoekje gaan.Heb hier een meer dan goed werkende iPad die alleen nog geschikt is als dienblad, en een iPhone waar je bij gratie nog mee kan bellen.Hoezo milieu vriendelijk,……..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!