18 maart 2016

ScreencastiOS: Foto’s van een jaar geleden bekijken

foto iOS app

Heb je een iPhone met 3D Touch, dan kun je eenvoudig snelle acties uitvoeren door stevig te drukken op het app icoon. Zo kun je bijvoorbeeld snel de camera starten door op de Camera app te drukken.

Ook de Foto’s applicatie heeft enkele handige snelkoppelingen, zo kun je snel zoeken, je favorieten bekijken of de laatste foto’s (recent) openen. Maar er is meer, met de optie 'Een jaar geleden' kun je snel en eenvoudig foto’s van ongeveer een jaar geleden ontdekken. Dit laatste kan zowel met als zonder 3D Touch.

• Ontgrendel je iPhone
• Druk stevig (3D Touch) op het Foto’s icoon
• Kies voor de optie 'Een jaar geleden'

3d touch gebruiken om foto's van een jaar geleden te bekijken

Onmiddellijk wordt de Foto’s app geopend en foto’s van ongeveer een jaar geleden getoond. Zijn er geen foto’s van precies een jaar geleden, dan krijg je foto’s rond die periode te zien. Zijn er helemaal geen foto’s voor die periode dan wordt de 'Een jaar geleden' optie niet getoond in het snelkoppelingen menu.

Ook zonder 3D Touch

Je moet geen 3D Touch hebben om foto’s van een jaar geleden te bekijken, helaas kun je niet via het zoekveld deze optie activeren, maar wel met Siri. Schakel Siri in (Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri) en druk de thuisknop in om Siri te activeren. Spreek het commando "Toon foto’s van een jaar geleden" uit en de foto’s app wordt geopend.

Lees ook: Siri laten zoeken in Foto’s voor iOS


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!