Menu

4 oktober 2016

WATCHiOS 10 en watchOS 3: Activiteit delen met je vrienden

Apple Watch icon voor activiteit calorieën

De Activiteit applicatie op de Apple Watch en in iOS zorgt ervoor dat je bewust bent van je dagelijkse inspanningen. De app heeft als doel je bewust te maken van je beweging en het stimuleren tot een gezondere levensstijl.

Vanaf iOS 10 en watchOS 3 komt daar nog een extra stimulans bij, het delen van je Activiteit met je vrienden. Wanneer je dit wenst kun je jouw activiteitsringen, stappen en meer delen. De vrienden kunnen dan jouw activiteit bekijken en krijgen (indien gewenst) meldingen wanneer je jouw doelen hebt behaald of een work-out hebt voltooid.

Activiteit delen met vrienden instellen

• Open de Activiteit applicatie op je iPhone
• Navigeer naar het tabblad ‘Delen’
• Tik de eerste keer op ‘Aan de slag’
• Tik bovenin op de plus-knop om een vriend toe te voegen

Activiteit delen en vrienden toevoegen

iOS geeft je enkele suggesties, die zijn jouw contacten die in het bezit zijn van een Apple Watch met watchOS 3 en de mogelijkheid hebben de activiteitsringen te delen. Kies het contant en tik op ‘Stuur’. De contactpersoon krijgt dan een melding en kan deze, al dan niet, accepteren en zijn of haar activiteit delen.

Gedeelde activiteit bekijken

Zodra je een connectie hebt gemaakt kun je via het tabblad ‘Delen’ de activiteitsringen van je vrienden bekijken. Je ziet onmiddellijk de vooruitgang. Tik op de ringen om gedetailleerde weergave te bekijken en extra informatie. Zo kun je het aantal gelopen stappen en afstand bekijken, maar ook de work-outs.

Activiteit delen in watchOS 3

Niet alleen kun je in iOS deze deling bekijken, ook op de Apple Watch. Open de Activiteit applicatie en veeg naar links. Je krijgt nu ook het overzicht te zien met vooruitgang. Tik op de naam van het contact om een gedetailleerde weergave te bekijken. Onderaan deze weergave kun je het contact direct een bericht sturen.

Meldingen en eigen activiteit uitschakelen voor activiteitsdeling

Wanneer een vriend zijn doelen heeft behaald of een work-out heeft voltooid krijg jij hier een melding van. Je kunt dan direct een gerelateerd bericht sturen zoals: goed gedaan, niet te stoppen, etc. Wanneer je niet zit te wachten op deze meldingen kun je dit ook uitschakelen.

• Ga hiervoor naar de Activiteit applicatie op je iPhone
• Open het tabblad ‘Delen’
• Tik op de contactpersoon
• Scroll naar beneden

Kies hier voor de optie ‘Meldingen uit’, je zal nu geen meldingen meer ontvangen van deze persoon.

Activiteit delen en meldingen uitschakelen per vriend

Het delen van activiteit stoppen of vriend verwijderen

Wil je niet meer jouw activiteit delen met een vriend dan kun je twee dingen doen. Of je stopt het delen van je persoonlijke activiteit, je kunt dan nog wel de voortgang van je vriend bekijken. Of je verwijdert de vriend in zijn geheel voor deze functie. Beide kun je instellen via Activiteit iPhone app ▸ Delen ▸ Contactpersoon. Scroll naar beneden en kies voor de optie ‘Verberg mijn activiteit’ of ‘Verwijder vriend’.

Lees ook: Route van een work-out bekijken in Activiteit

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: