4 oktober 2016

iOS 10iOS 10: Alle nieuwe standaard widgets voor iPhone en iPad

berichtgeving iOS berichtencentrum

De widgets in iOS zijn vanaf iOS 10 niet meer wat ze geweest zijn. Deze hebben een totaal andere lichtere interface en zijn op verschillende manier te raadplegen.

Zo kun je de widgets vanaf nu ook op het toegangsscherm raadplegen door naar rechts te vegen. Als je iPhone of iPad is ontgrendeld kun je de widgets ook raadplegen vanaf de eerste pagina op het beginscherm (naar rechts vegen). Tot slot zijn de widgets ook te bekijken via het berichtencentrum zoals voorheen.

De widgets zijn bovendien niet alleen terug te vinden in het widgetoverzicht, maar ook met behulp van 3D Touch. Wanneer je bijvoorbeeld stevig drukt op het icoon van de Weer applicatie krijg je niet alleen snelkoppelingen te zien maar ook de Weer-widget.

Veel nieuwe standaard widgets in iOS 10

Vanaf iOS 10 krijgen we er maar liefst dertien nieuwe widgets bij, hieronder vind je een overzicht met een korte uitleg. Widgets van derde zijn ook nog steeds beschikbaar, deze worden donkerder weergegeven. Dit omdat de ontwikkelaar deze nog moet optimaliseren voor iOS 10.

Activiteit: Als je ook een Apple Watch hebt kun je de Activiteit widget instellen. Deze geeft een overzicht van je ringen (doelen) die je tot nu toe hebt behaald.
Favorieten: In de Telefoon applicatie kun je jouw favorieten instellen, deze kun je nu snel raadplegen via deze widget. Klik hier om je favorieten in te stellen.
Foto's: De vier recentste aandenkens worden weergegeven in deze widget

Alle Nieuwe iOS 10 standaard widgets

Kaarten Bestemmingen: Deze widget toont al je toekomstige bestemmingen die zich in de nabije toekomst gaan plaats vinden. De gegevens worden opgehaald uit de Agenda applicatie. Ook wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent zal deze widget je vertellen wat de afstand en tijd tot thuis is. Daarnaast kan deze ook je geparkeerde auto tonen en meer.
Kaarten Dichtbij: Een widget met snelkoppelingen naar de dichtbij-suggesties in iOS Kaarten. Deze worden overigens aangepast op basis van jouw locatie en tijd. 's Ochtends suggesties voor ontbijt, 's avonds voor diner.
Kaarten Openbaar vervoer: Niet interessant voor ons omdat het openbaar vervoer nog niet wordt ondersteund. De werking van de widget is je favoriete OV-lijnen uit de Kaarten-app zien incl. informatie zoals vertragingen of overige meldingen.
Mail: Je VIP-contactpersonen worden hierin getoond, door een contact te kiezen wordt direct de inbox in Mail geopend met alle e-mailberichten van deze contactpersoon. Klik hier voor meer info over VIPS.
Muziek: Je recent afgespeelde muziek wordt hierin afgebeeld zodat je snel deze weer opnieuw kunt afspelen.
Nieuws: Geheel nieuw is deze niet want in iOS 9 kon je al nieuws zien, echter is dit nu een widget geworden en wordt dit duidelijker weergegeven. Ook al suggereert het icoon van wel, maar deze widget staat los van de News-app in iOS.

Nieuwe iOS 10 standaard widgets

Notities: Een heel eenvoudige widget die een voorvertoning geven van de laatste drie notities. Tik op 'Toon meer' om ook snel een nieuwe notitie aan te maken.
Siri-appsuggesties: Tonen suggesties voor apps op basis van je routines, tijd en locatie
Tips: Laat de meest recente tip zijn uit de gelijknamige applicatie
Volgende: Laat je activiteiten, afspraken en herinneringen van de komende 24 uur zien

Toon meer content

Voor de meeste widgets geldt dat er twee weergaves zijn, door bovenin de widget te tikken op 'Toon meer' is het mogelijk om meer of extra informatie te tonen. Enkele voorbeelden zijn: Nieuws toont standaard één artikel, door op 'Toon meer' te tikken worden er vier getoond. Bij het weer kun je na op 'Toon meer' getikt te hebben de weersverwachting van de komende 5-6 uur zien voor je huidige locatie.

Widgets kun je toevoegen door onderaan de pagina te tikken op 'Wijzig', tik op de groene knop om de widget toe te voegen. Verwijderen kan met de rode knop, rangschikken doe je door de drie horizontale strepen te verplaatsen.

Lees ook: Interactieve meldingen gebruiken, aanpassen en uitschakelen

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Lekzicht

  21 september 2016 om 22:07

  De widget app maps, kaarten bestemming werkt niet. Terwijl t er wel goed in staat. Ik zie t zelfs in mijn angenda. Iemand een idee wat er kan zijn.

 • Frank

  26 september 2016 om 14:56

  Heb precies hetzelfde probleem, als er een oplossing is hoor ik het graag.

 • Leo

  8 oktober 2016 om 9:46

  Ook ik krijg het niet werkend. Bestemmingen staan in Exchange agenda. Maar in de widget geen

 • Wesley Fabry

  8 oktober 2016 om 10:09

  Dan is dit waarschijnlijk alleen voor iCloud agenda’s

 • Diego

  23 oktober 2016 om 22:44

  Ik wil af van het nr rechts swipen voor de widget. Iemand een idee hoe ik dit uitzet?

 • Wesley Fabry

  23 oktober 2016 om 23:40

  @diego kan alleen zo: https://www.appletips.nl/widgets-niet-tonen-toegangsscherm/

 • Arnout

  25 oktober 2016 om 18:25

  Hoe kan ik ‘stappen’ toevoegen? In de oude ios kon men handmatige stappen/kilometers etc. toevoegen in het gezondheidscentrum.

 • Arnout

  26 oktober 2016 om 16:57

  Top! Bedankt.

 • Jochem

  30 oktober 2016 om 19:20

  Hallo,

  Sinds kort heb ik in de news widget alleen nog maar Belgisch nieuws via hln.be

  daar heb je niet veel aan als je gewoon in Den Haag bevindt.

  Iemand een idee hoe ik hier weer het nieuws via een Nederlandse nieuws medium kan krijgen

 • Cato

  3 november 2016 om 9:50

  Hier ook ineens nieuws van HLN.be. Ik heb laatst een keer iets van hen gelezen, misschien daardoor?
  Hoe kan ik kiezen welke nieuwsbronnen ik wil zien?

 • Wesley Fabry

  3 november 2016 om 9:51

  Het is helaas niet mogelijk het nieuws in de Nieuws-widget te beïnvloeden. Veel Nederlanders hebben Belgisch nieuws en er is helaas weinig aan te doen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!