28 april 2017

WATCHWatchPlayer: Podcasts luisteren op een Apple Watch

podcasts logo podcast

Vreemd genoeg heeft de officiële Podcast applicatie van Apple geen Apple Watch ondersteuning. Opmerkelijk, want podcasts wil je juist graag makkelijk luisteren en dat zou ideaal ook via de Apple Watch kunnen. Dit gat wordt gelukkig door WatchPlayer opgelost.

Met de app is het mogelijk om Podcasts te luisteren op een Apple Watch en kun je zelfs het geluid via de Apple Watch speakers zelf afspelen. Via de app kun je een lijst met Podcast afleveringen aanmaken en deze vervolgens doorsturen naar je Watch. Vervolgens kun je ze eindeloos afspelen via de Watch speakers zelf of via een gekoppelde koptelefoon, oortjes of speaker.

Watch Player
Watch PlayerApple Watch app
Categorie: News, Sports
Ontwikkelaar: Peter Knapp
iPad & iPhone  4+  31 MB DOWNLOAD  € 1.09

Podcasts luisteren met WatchPlayer

• Download de WatchPlayer app en installeer deze op je iPhone en Watch
• Open de app en tik op het RSS-icoon (golven)
• Gebruik het vergrootglas om Podcasts te zoeken
• Tik op de afleveringen om deze te downloaden
• Herhaal dit voor alle Podcasts die je wil toevoegen

Keer nu terug naar de startpagina van de app, hierin vind je alle afleveringen terug die je hebt gedownload. Open de app op de Apple Watch en tik linksboven in de knoppenbalk op het vakje met de pijl omhoog. Alle Podcasts die je hebt gedownload worden nu doorgestuurd naar de Apple Watch, dit kan enige momenten in beslag nemen.

watchPlayer: Podcasts luisteren op een Apple Watch

Daarna kun je de afleveringen beluisteren al dan niet via de ingebouwde speaker van de Apple Watch. Helaas vraagt het een hoop handelingen, maar uiteindelijk kun je dan wel gebruikmaken van Podcasts op de Apple Watch. Met behulp van Overcast, een andere populaire Podcast-app, is het ook mogelijk Podcasts te beluisteren via de Apple Watch. Tik in deze app op de drie horizontale streepjes met plus-knop en kies voor de optie 'Send to Watch'.

Overcast
OvercastApple Watch app
Categorie: News, Entertainment
Ontwikkelaar: Overcast Radio, LLC
iPad & iPhone  17+  17 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Trucje om scribble te activeren op Apple WatchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: