29 juli 2015

WATCHWekkers gebruiken op de Apple Watch

Apple Watch icon voor wekker

De Apple Watch beschikt over een wekker applicatie, hiermee kun je wekkers instellen die zullen afgaan op je Apple Watch, voor we dit gaan bespreken is er één ding dat je moet weten. De wekkers op je iPhone zijn niet dezelfde als die van de Apple Watch en andersom.

Op beide toestellen heb je dus je eigen wekkers, een wekker van de iPhone zal alleen worden afgespeeld op je Apple Watch wanneer je deze om hebt. Een wekker op de Apple Watch zal altijd afspelen, ook als je hem niet om hebt (ideaal om als wekker in de ochtend te gebruiken). Volg onderstaande procedure om een wekker op de Apple Watch aan te maken.

• Open de Wekker applicatie op je Apple Watch
• Druk stevig op het scherm om een nieuwe toe te voegen (force touch)
• Tik op nieuw en daarna op 'Wijzig tijd'

wekkers op de Apple Watch

Vervolgens kun je de tijd wijzigen door op uur of minuten te tikken en door aan de digitale kroon te draaien kun je de tijd kiezen, bevestig door op 'Stel in' te tikken. Daarna kun je bij 'Herhaal' een herhaling instellen, bijvoorbeeld iedere maan- en dinsdag. Door op 'Label' te tikken kun je de wekker via dicteren een nieuwe naam geven, bijvoorbeeld 'opstaan'. Door de optie 'Sluimer' uit te schakelen is het niet meer mogelijk deze wekker te 'snoozen'.

wekker op Apple Watch

Via het beginscherm van de wekker applicatie is het mogelijk de wekker in- of uit te schakelen. Door van Zodra de wekker af gaat heb je de keuze tussen sluit, de wekker wordt gestopt en uitgeschakeld, of sluimer dan zal de wekker na 9 minuten weer opnieuw afgaan.

Een wekker kun je verwijderen door in het wekker overzicht te tikken op de wekker en helemaal naar beneden te scrollen en op de optie 'Verwijder' te tikken.Reacties


  • Niek Baars

    29 juli 2015 om 10:25

    Als je de Apple Watch wel om hebt en een op de iPhone ingestelde wekker gaat af, dan is die wekker wel te shoozen of uit te zetten op de Apple Watch

Een reactie toevoegen: