30 juli 2015

Shazam: Automatisch muziek herkennen

Wie de weekends slijt in de clubs of regelmatig feestjes bezoek, heeft wel eens gehad dat ze een leuk nummer hebben gehoord op dat feestje, maar helaas weet je niet welk nummer het was. Met behulp van Shazam kun je al eenvoudig een muzieknummer herkennen door de applicatie te openen en te tappen (tikken) op het Shazam-logo.

De applicatie zal onmiddellijk luisteren en het nummer proberen te herkennen. Dit moet je dan nog handmatig doen en in een drukke club is het misschien niet zo handig. Daarom kun je er ook voor kiezen om automatisch Shazam te laten luisteren om zo elk nummer te herkennen. Open hiervoor de Shazam applicatie, tap in de navigatiebalk op 'Home' en schakel rechtsboven de optie 'AUTO' in.

shazam gebruiken ios

Vanaf dat moment zal de menubalk rood kleuren, dit geeft aan dat Shazam aan het luisteren is en je microfoon wordt gebruikt. Overigens kun je ook op deze balk tappen om direct Shazam te openen. Bij iedere nummer zal Shazam automatisch het nummer herkennen, stuurt een pushnotificatie (melding) met de artiest en nummer. Uiteraard moet je niet voortdurend op je scherm kijken, Shazam slaat namelijk alle herkende nummers op.

muziek herkennen met shazam

De herkende nummers kun je raadplegen in de Shazam applicatie, tap hier in de navigatiebalk op 'Tags' en open het tabblad 'Auto.' Vervolgens kun je alle muzieknummers bekijken, beluisteren en uiteraard kopen of toevoegen aan je Spotify. Je schakelt het automatisch luisteren uit door 'AUTO' weer uit te schakelen of door de Shazam volledig uit af te sluiten. Let wel op dat deze optie meer batterij verbruikt, een volledig opgeladen iPhone is dus aan te raden.

Shazam
ShazamApple Watch app
Categorie: Music, Entertainment
Ontwikkelaar: Shazam Entertainment Limited
iPad & iPhone  12+  120 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Muziek kun je hier terugvinden.Reacties


 • Wim

  1 augustus 2015 om 23:48

  Volgens mij is Shazam tegenwoordig geïntegreerd in Siri.
  Homeknop indrukken en vragen “welk nummer speelt hier?”.

 • anja dekker

  1 maart 2017 om 10:47

  Ik heb een iphone en krijg Shazam niet uit. Mijn telefoon wordt helemaal warm.
  HELP!

 • Wesley Fabry

  1 maart 2017 om 10:47

  @anja beste kun je shazam dan even verwijderen en dan weer opnieuw installeren.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!