4 januari 2012

WhatFont: De gebruikte fonts op een webpagina analyseren

Wanneer je wel eens bezig bent met webdesign dan kan de tool WhatFont erg handig zijn. Met behulp van deze Safari extension kun je heel eenvoudig de gebruikte fonts op een website analyseren.

Na de installatie van de extension kun je deze activeren vanuit de Safari menubalk, hierna kun je je muis over tekst bewegen waardoor automatisch de naam van het gebruikte font zal verschijnen. Door op de tekst te klikken krijg je additionele informatie zoals Font Family, Font Size, Line height en een voorvertoning van het font te zien.

De informatie die WhatFont toont wordt uit het CSS bestand van de website gehaald, het is ook mogelijk om een font dat wordt gebruikt in een afbeelding te analyseren. Deze methode is echter niet accuraat en kijkt naar het gebruikte font rondom de afbeelding.

Ben je webdesigner dan is WhatFont een tool die heel erg handig kan zijn. Natuurlijk kun je altijd in de bronversie van een webpagina kijken om te zien welke font is gebruikt. WhatFont vereenvoudigd dit door er simpelweg op te klikken.

De WhatFont tool kun je gratis downloaden op de website van Chengyin Liu.

http://chengyinliu.com/whatfont.htmlReacties


  • Nick

    6 januari 2012 om 15:58

    Lukt het met dat tooltje niet om een lettertype te vinden dan kun je een screenshot maken van het stukje tekst en deze uploaden naar http://new.myfonts.com/WhatTheFont/
    Deze site zal dan herkennen welk lettertype het is of welke het meest in de buurt komt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!