8 oktober 2011

Safari 5 extensie: Post to Twitter

Op dit moment is de Twitter for Mac app veruit de populairste Twitter applicatie voor Mac OS X. De applicatie is ruimschoots voorzien van allerlei handige features zoals gestures en een tweet-optie in het contextmenu.

Met de tweet-optie is het mogelijk om vanuit Safari een url te te tweeten, daarbij wordt echter alleen maar de url in de tweet geplaatst, er wordt geen omschrijving aan de tweet toegevoegd. Met de handige 'Post to Twitter' extensie voor Safari 5+ kun je met één muisklik vanuit de Safari knoppenbalk een nieuwe tweet aanmaken met daarin de url en de omschrijving van de website.

Je kunt een nieuwe tweet aanmaken met de Twitter knop in de knoppenbalk, met behulp van de toetscombinatie ctrl + t of door middel van de 'Post page on Twitter' optie in het contextmenu (control+klik of rechtermuisknop).

Met de ctrl + t methode heb je ook de mogelijkheid om alleen een stuk geselecteerde tekst in een tweet te plaatsen. De opties van deze 'Post to Twitter' extensie hadden eigenlijk standaard in de Twitter app aanwezig moeten zijn! De ontwikkelaar (Rafeed Chaudhury) wil zijn extensie in de toekomst compatible maken met alle andere (bekende) Twitter clients.

Je kunt de extensie downloaden op de website van Rafeed

De installatie is simpel, zorg ervoor dat de ondersteuning van Safari extensies is geactiveerd (Safari menu ▸ Voorkeuren ▸ Extensies). Dubbelklik na het downloaden op de extensie om deze te installeren.Reacties


  • Nick

    8 oktober 2011 om 14:22

    Als je de Twitter for Mac client hebt geïnstalleerd kun je ook een stukje tekst of een URL aanklikken (rechtermuisknop) en dan op Tweet klikken. Staat “Tweet” er niet tussen? Ga dan naar Instellingen > Toetsenbord > Voorzieningen > Scroll naar beneden en vink “Tweet” aan.

Een reactie toevoegen: