26 november 2015

WhatsApp: URL previews versturen of verbergen

Whatsapp icoon voor iOS en Android

WhatsApp heeft enige tijd geleden een update uitgebracht met een aantal nieuwe functies, zo kun je op een iPhone 6s (Plus) Peek en Pop toepassen op bijna alles in WhatsApp. Zo kun je met een stevige druk op een gesprek je in de chatlijst een voorvertoning bekijken.

Nieuw is Link (URL) previews, op deze nieuwe manier kun je een URL versturen naar je WhatsApp vrienden met een mooie opmaak. De voorvertoning krijgt het logo van de website en een kleine omschrijving. Hoe het precies werkt lees je hieronder terug.

Tijdens het opmaken van een bericht kun je de URL van een website kopiëren en plakken in het veld of natuurlijk handmatig schrijven. Automatisch gaat WhatsApp opzoek naar extra informatie wat resulteert in een uitgebreide voorvertoning (preview) van de URL.

Links preview whatsapp

Bij het verzenden krijg je een mooi kaartje zodat de ontvanger dit allemaal kan bekijken. Wil je dit niet? Tik dan op het blauwe kruisje naast de voorvertoning om deze niet mee te verzenden. Het is een kleine toevoeging die het opmaken van berichten mooi maakt.

Lees ook: WhatsApp Web gebruiken op een iPadReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: