1 juni 2014

iOS 8In aanloop naar het WWDC 2014 (deel 3)

wwdc2014iconSoftwarematig heeft Apple waarschijnlijk veel voor ons in petto, vrijwel zeker kondigt Apple tijdens het WWDC 2014 OS X 10.10 en iOS 8 aan. Eerder hebben we het al gehad over iOS 8 en OS X 10.10 in deel 1 en deel 2 van deze reeks op appletips. Vandaag gaan we nog een aantal geruchten bespreken over iOS 8 die we waarschijnlijk tijdens de Apple Keynote op het WWDC 2014 kunnen verwachten.

Shazam

Anonieme bronnen melden dat Apple en Shazam een overeenkomst hebben tot het integreren van muziekherkenning in iOS. Shazam kennen we allemaal van de gelijknamige applicatie voor iOS die het mogelijk maakt om muziek te herkennen. Op deze manier weet je onmiddellijk welk nummer je hoort en kun je hem ook gelijk aanschaffen. Volgens de geruchten zou Apple deze functionaliteit standaard in iOS willen bouwen zodat je geen losse applicatie meer nodig hebt. Deze functie zal vooral samenwerken met Siri, helaas wijst er momenteel niets op dat Siri vanaf iOS 8 Nederlands kan spreken.

shazamios

oorspronkelijke foto van 9to5Mac

Uitbreiding kaarten en iTunes Radio

Aannemelijk zal iOS 8 ervoor zorgen dat iTunes Radio in meerdere landen gebruikt kan worden. Apple heeft plannen om een losse iTunes Radio applicatie uit te brengen voor iOS. Een toegevoegde waarde heeft het momenteel nog niet, tenzij iTunes Radio in de toekomst extra functies zal gaan bevatten zoals een soort gelijke dienst als spotify.

De standaard kaarten applicatie in iOS 8 gaat volgens de geruchten een flinke uitbreiding krijgen. De applicatie moet hiermee voldoen aan de ongelooflijk hoge verwachtingen van de iOS gebruikers. De grootste nieuwigheid voor de kaarten applicatie is het toevoegen van OV-routes . Vanuit de applicatie kun je dan eenvoudig een OV-route uitstippen met correcte vertrek en aankomst tijden. Apple heeft namelijk het afgelopen jaar een hoop informatie verzameld via verschillende (opgekochte) bedrijven en instanties. Verder beweren bronnen dat Apple aan een augmented reality-functie werkt voor de kaarten applicatie.

mapsaangepastos8

oorspronkelijke foto van 9to5Mac

Een slim domotica-systeem

Afgelopen week kwam er opeens een gerucht via de Financial Times in de wereld dat Apple tijdens het WWDC 2014 een nieuwe slim domotica-systeem gaat onthullen. Dit systeem zorgt ervoor dat bijvoorbeeld het licht automatisch inschakelt als je een bepaalde kamer inloopt of de verwarming aan gaat bij het binnentreden van je huis. Apple zou volgens de bronnen dit platform hebben bedacht en wil dit gaan introduceren met verschillende Apple gecertificeerde apparaten van andere fabrikanten die je met de iPhone kan besturen zoals de Philips Hue-lampen.

philips-hue

Het nieuwe slimme domotica-systeem zal zich vooral gaan richten op de iPhone, maar later kan dit nog worden uitgebreid naar andere apparaten. Volgens de anonieme bronnen zal Apple later dit jaar een Apple TV gaan introduceren die min of meer het hart van dit systeem moet gaan worden en zo met het hele huis gaat communiceren.

Momenteel zijn er al een hoop diensten waarbij je met behulp van je iPhone zaken in je huis kan besturen. Denk hierbij aan SmartAlarm, KlikAanKlikUit, Nest, enzovoorts. Helaas werken al deze diensten op een eigen systeem en kunnen ze niet met elkaar communiceren. Apple wil een standaard worden waardoor al deze diensten één worden. Of Apple ons daadwerkelijk een preview hiervan gaat geven is nog de vraag, als Apple ook een gezondheidsplatform wilt gaan aankondigen kan dit nieuws misschien wel wat in de weg zitten.

placed-ibeacon

UPDATE: Eerder deze week is de Banner voor iOS 8 al verschenen in het Moscone Center waar het WWDC gehouden wordt. Het is dus officieel dat Apple aanstaande maandag iOS 8 gaat presenteren.

image

Morgen

Nog één nachtje slapen en we weten wat Apple allemaal voor ons in petto heeft. Morgen bespreken we in ons laatste deel de geruchten met betrekking tot de nieuwe iPhone en de al veel besproken iWatch, kunnen we deze tijdens het WWDC 2014 verwachten? Je leest het morgen in deel vier van 'In aanloop naar het WWDC 2014’Reacties


  • PB

    1 juni 2014 om 11:16

    En laten we nu ook hopen op een nieuwe versie van Aperture…….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!