5 maart 2016

OS X: Een overzicht van al je openstaande tabbladen bekijken

Wist je dat je in Safari een handig overzicht van al je geopende tabbladen kunt bekijken? Deze is te vergelijken met de nieuwe tabblad-weergave voor de iPad en de iPhone 6 (plus).

De weergave is heel simpel, maar doeltreffend. Alle pagina’s van dezelfde website worden gegroepeerd zodat er duidelijk overzicht ontstaat en je krijgt een voorvertoning van de openstaande tabbladen. Deze weergave is sinds OS X Yosemite standaard aanwezig in Safari.

Het tabblad-overzicht kun je activeren door te klikken op twee vierkantjes in de knoppenbalk. Daarnaast kun je hem ook activeren door met behulp van twee vingers (je duim en wijsvinger) een knijpbeweging te maken op je Trackpad. Plaats je muisaanwijzer op een tabblad in het overzicht om deze te verwijderen (kruisje) of klik om deze te openen.

Tabbladen overzicht in Safari, voorbeeld

Het overzicht laat je niet alleen alle geopende tabbladen zien, maar zal deze ook groeperen. Zo worden de tabbladen van dezelfde website gegroepeerd. Verder vind je onderaan dit overzicht al je openstaande tabbladen terug die actief zijn op je andere Apple apparaten (met iCloud).

Hou je van toetscombinaties? Dan kun je ook de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + \ uitvoeren om de tabblad-weerage te starten. Via deze weergave kun je snel een pagina openen, verwijderen of verplaatsen.

Lees ook: Websites vastzetten met Pinned Sites in OS X


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: