7 november 2014

YosemiteOS X: Kortere periode van de Safari geschiedenis wissen

Safari icoon

Wie regelmatig Safari gebruikt om content te zoeken op het internet of websites bouwt langzaam een geschiedenis op. Deze kun je raadplegen door Safari te openen en in de menubalk te klikken op de optie ‘Geschiedenis'.

Hier kun je onmiddellijk de recente geschiedenis bekijken, per dag of het volledige overzicht via de optie ‘Toon geschiedenis'.

Hierin vind je alle webpagina’s terug die je hebt bezocht met behulp van Safari. Heb je een website bezocht terwijl de ‘Privé'-modus was ingeschakeld, dan vind je deze webpagina’s hier niet terug. Je kunt er voor kiezen om de geschiedenis te wissen. Dit doe je door op de knop ‘Wis geschiedenis' te klikken onderaan de pagina.

safarigeschiedenis kort

Uiteraard kun je dit ook doen via de menuoptie ‘Geschiedenis' ▸ ‘Wis geschiedenis en websitegegevens'. Dit was in voorgaande versies van OS X uiteraard ook al mogelijk, echter dan de gehele geschiedenis van Safari gewist. Sinds OS X Yosemite heb je de keuze om de geschiedenis van een kortere periode te wissen.

Zo kun je de geschiedenis wissen van het laatste uur, van vandaag, de geschiedenis van vandaag en gisteren of de gehele geschiedenis. Waarom je liever de geschiedenis van het afgelopen uur wilt wissen is natuurlijk om persoonlijke redenen, maar de mogelijk is er in ieder geval.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


 • Waldorf

  19 november 2014 om 16:41

  Hoe kan ik de steeds maar terugkomende sites zoals nu.nl, yelp, tripadvisor,… verwijderen in top sites? Wanneer ik de geschiedenis wis komen deze standaardsites steeds maar terug en moet ik die steeds weer handmatig één voor één wissen,… heel vervelend!

 • waldorf

  20 november 2014 om 17:49

  Dag Wesley,… de vraag was echter om de standaardsites die safari steeds weergeeft te wissen. Wat ik toevoeg zal ik idd wel zien. Is het mogelijk om de steeds terugkomende sites na een “geschiedenis wis” permanent te verwijderen. Nu komen steeds nu.nl, yelp, tripadvisor, linkedln, twitter, apple en bing terug. Dat wil ik eigenlijk niet :/ Kan dat dan alleen door andere in de plaats te zetten??

 • Johny

  14 december 2014 om 14:33

  Inderdaad die zeer vervelende vanzelf terugkerende ( niet belangrijke voor mij), kan ik wel wissen maar is niet blijvend, de volgende keer staan die daar gewoonweg terug bij de top sites, alsook bij het doorsturen van mails heb ik geen lijst meer van contacten waar ik meerdere adressen kan selecteren en invoegen (wel een lijstje door op het sterretje te klikken rechts boven maar moet dan iedere keer het e-mail adres klikken en dan is de lijst verdwenen en kan ik voor het volgende contactadres opnieuw beginnen)

  Alvast bedankt

 • waldorf

  11 februari 2015 om 19:18

  …blijkbaar zijn er nog steeds geen oplossingen voor deze ergernis, of vergis ik me? Heel vervelend van apple.

  Nieuw probleem ontdekt. Bij de widgets in het dashboard kan ik wel een klok toevoegen, maar die is misvormd en ik kan er niks van aanpassen. Zijn er nog die dat probleem kennen?

  cheerio.

 • Klaas

  7 april 2015 om 14:10

  Hey,

  Mijn vriendin en ik gebruik dezelfde macbook thuis als computer en we hebben voor de rest helemaal niks anders. Ik heb bloemen voor haar besteld, maar alles blijft via google terugkomen en ook de links blijven paars. Het maakt niet uit hoe vaak ik de geschiedenis verwijder.

  Weet iemand een oplossing?

  Groetjes!

Een reactie toevoegen: