5 mei 2015

NieuwsYouTube verdwenen op de tweede generatie Apple TV

logo van youtube retina

Apple heeft zonder 'waarschuwing' de YouTube applicatie verwijderd van de Apple TV 2, de reden hiervoor is de onlangs doorgevoerde verandering in de YouTube API van Google. Deze API is op 20 april vernieuwd en voorzien van enkele nieuwe functies.

Dit heeft echter wel gevolgen voor apparaten uit 2012 of eerder, via de 'oude’ API krijg je geen toegang meer tot YouTube, tenzij het apparaat wordt voorzien van een update door de fabrikant. Omdat Apple de Apple TV tweede generatie niet meer update is de kans groot dat YouTube niet meer terug zal komen.

Ook iOS apparaten met iOS 6 of eerder zullen de YouTube applicatie niet meer kunnen gebruiken, dit omdat YouTube zelf alleen maar iOS 7 apparaten of nieuwer ondersteunt. Wel kun je YouTube video’s bekijken via Safari en andere webbrowsers.

youtubeweg

Heb je een Smart TV's, Blu-ray-spelers, gameconsoles, etc van voor 2012 dan is het wachten op een update. Benieuwd of jouw apparaten nog YouTube ondersteunen? Dan kun je dit controleren via deze webpagina. Meer informatie over de API wijziging lees je hier terug.

Paul, bedankt voor de tip

Meer over Google kun je hier terugvinden.Reacties


 • Angelo

  5 mei 2015 om 21:54

  ik vind dit wel flauwe kul, Ik bezit geen Apple tv of een oude generatie smartphone etc.. Maar ik snap dat sommig mensen niet vaak upgraden zoals ik en met een product 5 jaar of langer doen. Kort om dit is niet nodig toch?

 • Kees Tempelaar

  6 mei 2015 om 10:40

  Klantvriendelijkheid wordt steeds minder een punt voor Apple. De eenvoudige gebruiker zit met de gebakken peren. Bah.

 • Koen

  6 mei 2015 om 10:41

  Hier kan Apple natuurlijk vrij weinig aan doen..

 • Nils Breunese

  6 mei 2015 om 14:20

  Het Google dit de compatibiliteit met de oudere apps gebroken heeft, maar Apple zou kunnen besluiten om apparaten langer van software-updates te voorzien, of om in dit geval een uitzondering te maken. Apple kan hier natuurlijk best wat aan doen als ze dat zouden willen.

 • Cloverfield

  6 mei 2015 om 17:28

  Apple kan hier vrij weinig aan doen. Je moet je kritiek naar Google uiten.
  Trouwens, het Is nooit goed. Én apparaten eeuwig gebruiken én technologische vooruitgang gaan niet samen, zeker niet in onze commerciële wereld.

 • Mondo

  7 mei 2015 om 13:10

  Als je een AppleTV 2 hebt, ben je één van de mensen die er eentje kochten nog voor ATV echt een succes werd. Het soort publiek dat zo’n toestel koopt heeft hoogstwaarschijnlijk ook een iPhone of een iPad en kan van daaruit YouTube naar zijn ATV streamen.

 • Kees Tempelaar

  8 mei 2015 om 8:22

  Ik doelde op de onwil van Apple om AppleTV2 bij te werken, want ik lees in het bericht:
  “Omdat Apple de Apple TV tweede generatie niet meer update is de kans groot dat YouTube niet meer terug zal komen.”

  Apple kan toch besluiten om dat wel te doen, dan kan ik nog lang genieten van mijn apparaat. Moet ik dat dan nu al weggooien? Ik behoor ook niet tot “het soort publiek” dat een iPhone of iPad heeft.
  Ik erger mij aan het gemak waarmee iedereen accepteert dat goede en naar tevredenheid werkende apparaten moeten worden weggeooid omdat de fabrikant omzet belangrijker vindt dan klantvriendelijkheid en het milieu.

 • Loek

  9 mei 2015 om 6:34

  De applestore in de passage Den Haag krijgt zo een bezoekje van me met mijn Apple TV2 onder de arm. Ga daar niet eerder weg dan dat ik een Apple TV3 krijg waar ik YouTube op kan kijken. Als ik een TV koop waar ik NPO 1,2 en 3 op wil kijken en Hilversum past iets aan technisch waardoor ik geen NPO 1,2 en 3 meer kan kijken om de TV software niet geupdate wordt, wie heeft er dan een probleem ? De TV fabrikant, want die verkocht mij een toestel waarmee ik NPO 1,2 en 3 zou kunnen kijken.

 • Ad

  9 mei 2015 om 9:12

  Het artikel zegt wel iets hoe een bedrijf daadwerkelijk over zijn klanten denkt.
  Je kunt er slaafs achteraan blijven hollen of……….?

 • AST-Media

  13 mei 2015 om 17:01

  Ongelooflijk, Nu kan ik mijn Apple TV 1 en 2 in de container deponeren.
  Ook mijn Ipad 1 werkt niet meer.
  Geen idee of een jail break nog zal helpen.
  Ben niet van plan om een apple tv van de 3e generatie aan te schaffen, omdat youtube zonodig het beeld op zwart moet zetten.
  Ik dacht dat zij “baas op eigen buis” zo hoog in het fandel hadden.
  Deze text is niet meer van toepassing.
  Waarom wordt er nu niet gewoon toegeven dat data gebruik van de youtube server de spuigaten uitloopt, ipv de nietsvermoedende consument op kosten te jagen.

Een reactie toevoegen: