28 december 2016

NieuwsGrote zending Apple-producten gestolen bij iUsed Store

macbook 12-inch met sierra

Bij iUsed Store is vlak voor de kerst een grote zending refurbished Apple-producten gestolen.

Afgelopen vrijdag stond het laatste deel van de zending klaar om opgehaald te worden bij iUsed Store, een webwinkel voor refurbished Apple- en Windowsproducten. Rond de geplande tijd kwamen twee mannen in PostNL-kleding de pakketten ophalen. De mannen waren in het bezit van een barcodescanner en volledig op de hoogte van de gebruikelijke handelingen. Ze registreerden de lading en vertrokken met de pakketten in een bus. Enkele minuten later kwam de echte PostNL-chauffeur om dezelfde zending op te halen.

De pakketten zijn vervolgens nooit aangekomen bij een sorteercentrum van PostNL. Hierdoor kreeg iUsed Store het vermoeden dat er iets niet klopte. Na het controleren van de camerabeelden werd duidelijk dat het kenteken niet hoorde bij de gebruikte bus. Dit bevestigde het vermoeden dat iUsed Store op slinkse wijze afhandig is gemaakt van de zending.

iUsed Store waarschuwt nu dat er mogelijk gestolen Macs worden aangeboden. Op de website en Facebookpagina van de webwinkel staat een overzicht van de producten die zijn gestolen. In totaal gaat het om 38 producten, waarvan het merendeel Apple-producten betreft. Mocht je de gestolen producten aangeboden krijgen, dan kun je contact opnemen met iUsed Store.

Een overzicht van alle gestolen producten

gestolen bij iusedReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!