9 juli 2014

iOS: De zoomfunctie op het volledig scherm toepassen

instellingen ios logo 7 retinaIn sommige applicatie is het (helaas) niet mogelijk om in te zoomen op bepaalde content. Zo kun je bijvoorbeeld niet inzoomen op de foto’s van Instagram of in nieuws applicaties kun je niet inzoomen op de tekst of afbeeldingen.

Dit kan in sommige gevallen erg vervelend zijn en totaal niet handig. Gelukkig heb je via de toegankelijkheid-instellingen wel de mogelijkheid om te kunnen zoomen op het gehele scherm. Hoe je dit kunt instellen, kun je hieronder lezen.

• Open Instellingen op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Navigeer naar ‘Algemeen’
• Open hier de optie ‘Toegankelijkheid’
• Selecteer in de lijst ‘Zoomen’

zoomenios

Schakel in het scherm de optie ‘Zoomen’ in. Vanaf dat moment kun je in iOS zoomen op alle aanwezige content, dit doe je door met drie vingers te tappen op het scherm. Dit doe je op het gebied waar je op wilt inzoomen, vervolgens kun je met behulp van drie vingers slepen om over het scherm te navigeren. Vanzelfsprekend kun je ook uitzoomen, dit doe je door met drie vingers te tappen op het scherm. Dankzij deze functie kun je dus inzoomen op het gehele scherm, daar waar het in eerste instantie niet mogelijk was.

Meer over Toegankelijkheid kun je hier terugvinden.Reacties


  • Henk

    9 juli 2014 om 10:58

    Ik gebruik deze functie dagelijks omdat ik slechtziend ben. Groot nadeel is dat je door het aantikken vaak op een ander schermbeeld terecht kom. Dat is heel vervelend. Maar de functie is voor mij onmisbaar. Het zou fijn zijn als Apple hierop verbeteringen zou aanbrengen.

  • yusuf

    29 juni 2015 om 17:29

    bij mij kan hij niet meer uitzoomen en zit ik bij het toegangsscherm met het inzoomen wat moet ik nu doen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!