31 oktober 2009

OS X: Zoomen in Finder’s kolomweergave

finder-png

Een bizarre Snow Leopard 10.6 feature voor de echte Mac-Geeks. Wanneer je in Finder de kolomweergave activeert is het mogelijk om in de rechter preview kolom in en uit te zoomen op de geselecteerde afbeelding. Zover ik weet is deze feature dit nergens in de officiële Apple documentatie terug te vinden.

Open een Finder venster en schakel de kolomweergave (1) in. Selecteer nu een afbeelding (2) en in de rechter kolom zal de preview verschijnen (3).

Door nu op de preview van de afbeelding te gaan staan en de Option/Alt ⌥ ingedrukt te houden, kan je met de scroll functie van je muis of trackpad in en uit zoomen op de preview afbeelding. Eenmaal ingezoomd kan je door op de afbeelding te klikken scrollen door de uitvergrootte afbeelding.

Ik moet wel toegeven... het is niet echt de meest functionele functie in Snow Leopard maar misschien wel een leuke om te onthouden!

zoomen-in-kolomweergave

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Jan

  31 oktober 2009 om 9:35

  Het werkt, tsjeempie, hoe vind je zoiets?

 • Pepijn

  31 oktober 2009 om 10:40

  Dat is best handig, al denk ik dat dit nogal overbodig is, aangezien de Quick Look functie ook altijd nog bestaat :).

 • ugo

  31 oktober 2009 om 11:31

  waarom verandert het quicklook icoontje in een play-button?

 • Piet-Jan

  31 oktober 2009 om 16:59

  In de gewone versie van Leopard gaat het ook. Door de kolombreedte van de voorvertoningskolom te vergroten zoom je gelijk in op de voorvertoning.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!