10 augustus 2012

10.810.8: Berichtencentrum openen met een toetscombinatie

Het berichtencentrum is een hele handige manier om al je nieuwe berichten te kunnen bekijken in één overzicht. Wanneer je daadwerkelijk een nieuw bericht ontvangt zul je een notificatie ontvangen. Deze verschijnt in de rechter bovenhoek in het scherm.

Je kunt de notificatie direct bekijken in het berichtencentrum, door deze te openen met behulp van een klik op het berichtencentrum icon in de menubalk. Wanneer je beschikt over een trackpad kun je het berichtencentrum openen met een swipe van uiterst rechts naar links met behulp van twee vingers.

Wanneer je gebruik maakt van een muis zal je gemerkt hebben dat er geen multi-touch beweging is voor het activeren van het berichtencentrum. Je zal dus het berichtencentrum altijd moeten openen door op het icon te klikken in de menubalk. Echter kun je ook met behulp van een toetscombinatie het berichtencentrum openen.

Om dit in te stellen ga je naar  ▸ Systeemvoorkeuren…

Kies vervolgens voor 'Toetsenbord' en ga naar het tab 'Toetsenbord combinaties'. Klik op 'Mission Controle' en vink de optie 'Open berichtencentrum' aan. Kies voor een toetscominatie die je handig vindt en tevens nog niet in gebruik is, bijvoorbeeld 'cmd⌘ + $'.

Meer tips over het berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


  • RwinKvens

    10 augustus 2012 om 13:26

    Ik zie helemaal niet hoe je dat berichtenicon in je dock van de MacBook activeert. Waar vind je dat ergens?

  • Wesley Fabry

    10 augustus 2012 om 14:42

    @RwinKvens Dat is ook niet mogelijk..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!