27 juli 2012

10.8: Finder: De nieuwe voortgangsbalken

Wanneer je een bestand kopieert in Mountain Lion krijg je een balkje in het icoon van het bestaand die langzaam volloopt. Op deze manier wordt de voortgang van het kopiëren weergegeven. Dit soort balkjes zijn ook terug te vinden in iOS wanneer je een applicatie update. Het pop-up venster dat het kopieerproces weergeeft is hierdoor overbodig geworden.

Tijdens het kopieerproces verschijnt er boven het icon van het bestand een symbool met een kruisje. Wanneer je hierop klikt is het mogelijk om het kopieerproces af te breken.

Net zoals bij het kopiëren van bestanden word deze functie ook toegevoegd bij het downloaden van bestanden vanaf het internet. Wanneer je een bestand download wordt deze standaard bewaard in de download map van Mac OS X.

Wanneer je deze map in het Dock is geplaatst kun je onderaan de map het downloadproces volgen met behulp van de procesbalk. Via het dock is het mogelijk om het downloadproces af te breken door op het kruisje te klikken boven het icon. Uiteraard kun je dit ook gewoon toepassen vanuit Finder.

Meer tips voor Finder kun je hier terugvinden.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store


Reacties


 • Simon G Maasdam

  27 juli 2012 om 10:44

  Ik heb een eigen downloadmap op het bureaublad met daarin weer van elke browser en soortgelijke applicaties een map met hun eigen programma ikoon, in al die programmas heb ik hun eigen downloadmap toegewezen. Voor mij ideaal, gebruik het zo al jaren. Mij benieuwen als ik die hoofdmap straks in de Dock zet of het dan ook zo werkt. Ik bedoel, of de downloads van de submappen zichtbaar worden in de Dock. Iets voor later op de dag, vannacht werd het een latertje na het installen van Mountain en de tientallen programma updates en al het andere lekkers.

 • AlbertTCB

  27 juli 2012 om 10:52

  Snap nog steeds niet waarom er geen pause/resume knopje is.

 • Oscar

  27 juli 2012 om 11:46

  Hoi Albert,

  Een kopie is een momentopname. Als je deze pauzeert en aantal uur later of dag later weer hervat krijg je een grote kans op corruptie van bestanden indien het bronbestand wijzigd.

  Dat is helaas niet anders

 • JWB

  27 juli 2012 om 17:43

  “Het pop-up venster dat het kopieerproces weergeeft is hierdoor overbodig geworden.”

  Klopt helemaal! Maar het is er nog steeds wel…?!

 • Colin van Ruth

  27 juli 2012 om 18:36

  idd pop-up venster is er nog!, toch vind ik die pop up fijner want vaak sluit ik finder venster en dan minimaliseer ik dat venstertje :)

 • MacRichard

  27 juli 2012 om 22:16

  @AlbertTCB als je op het icon klikt dan pauzeert de download en als je er weer op klikt loopt de download verder.

 • PeterB

  6 augustus 2012 om 13:43

  Popup venster is wel handig, als je meerdere dingen tegelijkertijd kopieert

Een reactie toevoegen: