30 november 2013

Mavericks10.9: Actuele verkeersinformatie bekijken in de kaarten app

kaarten logo 7 retinaMet de nieuwe kaarten applicatie in OS X 10.9 Mavericks is het eenvoudiger dan ooit om een route uit te stippelen vanachter je Mac. Zodra je deze hebt samengesteld kun je ervoor kiezen deze af te drukken als PDF of door te sturen naar je iPhone, iPad of iPod Touch.

Buiten de handigheid van het plannen van de route kun je ook eenvoudig de actuele verkeersinformatie bekijken. Dit is erg handig en kan mede je route bepalen. Hoe je dit precies doet kun je hieronder bekijken.

• Open de Kaarten applicatie
• Klik naast de optie ‘Route’ op de twee auto’s

verkeersinformatie

Zodra deze optie is geactiveerd zal je merken dat er verschillende rode strepen, rode ronde cirkels en rode vierkanten met een auto erin aanwezig zijn op de kaart. Dit wil zeggen dat zich hier een verkeersprobleem voordoet en er waarschijnlijk file staat of vertraging is. Door op deze opties te klikken kun je meer informatie bekijken over het probleem. Wanneer je inzoomt op de weg kun je precies zien waar het begin en het einde van de file is. Je kan de verkeersoptie ook raadplegen via Weergave ▸ Toon verkeer of met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + R

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Davey Groothedde

  30 november 2013 om 12:09

  Iedereen heeft altijd wel wat te klagen over de kaarten app, maar ik vind het nog steeds een fantastisch werkende app.

 • Ruud

  1 december 2013 om 14:28

  Maar vervolgens geeft kaarten geen alternatieve route om om de opstoppingen heen te rijden of zie ik iets over het hoofd

 • Briolet

  1 december 2013 om 18:49

  Als ik twee punten kies aan weerszijden van een afgesloten stuk weg, kiest hij toch echt een andere route. Ik krijg zelfs meerdere routes waar ik met de cursortoetsen doorheen kan bladeren.

  Ik moet hem wel op ‘auto’ zetten inplaats van ‘voetganger’, want anders loop je over de afgesloten weg.

  Wel weer een typisch Amerikaans product omdat fietsalternatieven missen.

  Ik ben wel tegen een bug aangelopen: in-, uitzoomen en roteren met alt-cursortoetsen lukt pas nadat je rechtsonder op het kompas geklikt hebt. Of noemt men dit een ‘feature’ ?

Een reactie toevoegen: