3 februari 2014

Mavericks10.9: De stijl van ondertitels en bijschriften aanpassen

toegangWanneer je een film download in de iTunes Store kun je deze naast je iPhone, Apple TV en iPad uiteraard ook bekijken op je Mac. Wanneer deze film is voorzien van een ondertiteling kun je deze activeren door tijdens het afspelen op de tekstballon te tappen in iTunes of QuickTime player.

Nieuw in OS X 10.9 Mavericks is de mogelijkheid om de stijl van de ondertiteling aan te passen naar je eigen wensen. Zo kun je zelf een kleur, lettertype, achtergrond, enzovoorts selecteren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar ’Toegankelijkheid’
• Selecteer in de navigatiekolom ‘Ondertiteling’
• Klik vervolgens op de plus-knop

ondertitels-aanpassen

Je kunt nu je persoonlijke stijl voor ondertitels instellen. Zo kun je een eigen achtergrondkleur, tekstkleur, lettertype, tekstgrootte, enzovoorts kiezen. Vink de optie ‘Video mag optie negeren’ achter iedere gewenste optie uit wanneer je altijd deze optie altijd wil toepassen bij een ondertiteling.

Geef je persoonlijke ondertiteling een naam en bewaar deze met behulp van de ‘OK’ knop. Om hem te activeren volstaat het om de stijl te selecteren in de lijst. Achteraf kun je altijd de ondertiteling nog aanpassen. Naast een persoonlijke ondertiteling kun je ook kiezen uit de drie standaard stijlen.

Meer over toegankelijkheid kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: