5 november 2013

10.9: Het nieuwe en stralende design van Launchpad

launchpad icon retinaVia Finder kun je snel en eenvoudig je applicaties terugvinden, maar via Launchpad gaat dit net iets vlotter. Launchpad is te vergelijken met het beginscherm van een iPhone of iPad, maar dan speciaal voor de Mac. Je kan eenvoudig folders aanmaken met je favoriete applicatie en via de zoekfunctie kun je snel een app raadplegen.

In OS X 10.9 Mavericks heeft Apple de spotlight functie voorzien van enkele kleine wijzigingen. Apple lijkt voorgoed afscheid genomen te hebben van de linnen achtergrond en folders worden nu weergegeven met een doorschijnende achtergrond. Dit ziet er niet alleen strakker uit, het is bovendien veel overzichtelijker.

launchpad109

Wanneer je een applicatie download in de Mac App Store of op websites van derde komen deze ook terecht in Launchpad. Bij een nieuwe applicatie wordt er voortaan een bijzonder nieuw effect getoond. De desbetreffende applicatie zal opgelicht worden door een fonkelend sterren effect. Erg bling bling, maar wel leuk dat Apple ook over 'gekke' details nadenkt, vast een ideetje van Tim ;-)Reacties


 • WWW

  5 november 2013 om 9:52

  Ben totaal niet onder de indruk.

  Launchpad laat nog altijd niet alle programma’s zien, Volgorde is willekeurig en handmatig aanpassen een ramp. Als iets in een submap stond dan wordt het soms weer in een map getoond maar soms staat alles verspreid.

  Ikonen zijn belachelijk groot, teveel tussenruimte = te weinig op 1 scherm.

  Kortom een ramp, fiasco, debacle.

 • Theo

  5 november 2013 om 10:08

  Kan men de iconen in Launchpad nu al “sorteren” op naam ?

 • Kobayagi

  5 november 2013 om 13:45

  Zo nieuw is het niet: nieuwe achtergrond en effect bij het downloaden van een nieuwe app… yay…
  Better voegen ze functies toe waar we iets aan hebben: grootte iconen wijzigen, mappen in mappen plaatsen enz.

 • Anne

  5 november 2013 om 15:38

  Launchpad heb ik nooit gebruikt en zal ik nooit gebruiken. Zonde van de systeemresources.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!