27 december 2011

10 handige tips voor de iPad

De afgelopen twee dagen zijn er weer een hoop nieuwe iPad bezitters bijgekomen. Zoals alle Apple producten bezit ook de iPad een groot aantal leuke features die in eerste instantie niet opvallen maar toch verschrikkelijk handig kunnen zijn. In dit artikel vind je een aantal algemene tips maar ook tips voor de iWork applicaties en iBooks.

1. Het is mogelijk om een Bluetooth toetsenbord te verbinden met je iPad. Als je gebruik maakt van een Apple Bluetooth toetsenbord dan kan je met de eject-toets (⏏) het onscreen toetsenbord weer laten verschijnen. Deze wordt namelijk niet meer getoond wanneer er een toetsenbord is verbonden met de iPad.

2. In iBooks is het mogelijk om een bepaald woord uit de tekst op te zoeken in Google of Wikipedia. Selecteer een woord, tap er op en blijf het een moment langer vasthouden. Selecteer de optie 'zoeken' en gebruik de knoppen rechts onder in het venster om de zoekopdracht uit te voeren.

3. Bij het versturen van een email kan je in de velden aan:, cc: en bcc: door middel van de . toets ingedrukt te houden snel .edu, .net, .com, .nl of .be selecteren.

4. Om snel een enkel cijfer of symbool te typen houd je de .?123 toets ingedrukt en sleep je met je vinger naar het gewenste cijfer of symbool. Hierdoor hoef je niet steeds tussen ABC en .?123 te switchen.

5. Bij het afspelen van een Keynote presentatie kan je een laser pointer activeren. Start een presentatie, tap op het scherm en blijf dit een moment vasthouden er verschijnt nu een laser pointer op het scherm. Een ontzettend leuke optie die natuurlijk erg handig kan zijn wanneer je gebruik maakt van de optionele video-out kabel.

6. Wanneer je een document aan het bewerken bent in Pages dan kan je door middel van de knop rechtsboven in het scherm een full screen preview van je document bekijken. Alle interface elementen verdwijnen en je kan eenvoudig door het document scrollen, je keert weer terug door middel van een tap op het document.

7. Als je in Safari een video afspeelt dan kan je met een 'pinch' beweging (wijsvinger en duim uit elkaar duwen) de video in volledige weergave bekijken. De tegenover gestelde pinch beweging minimaliseert het venster weer terug naar zijn originele afmeting.

8. Om een object in Pages, Keynote of Numbers te roteren selecteer je het object en tap je hierop met twee vingers je kan nu door je vingers te bewegen het object roteren. Een indicator geeft de exacte rotatiehoek aan.

9. In de Muziek app is het mogelijk om playlists aan te maken. Start de iPod app en klik op de + linksonder in het scherm. Aangemaakte afspeel lijsten worden automatisch door iTunes gesynchroniseerd.

10. Bij de iPad wordt geen handleiding geleverd. In de iBookstore kan je echter wel een iPad handleiding terugvinden (zoek op 'iPad user guide'). Tevens is het mogelijk om een online handleiding te bekijken deze kan je terugvinden op de url: http://help.apple.com/ipad


Reacties


  • Wim van zon

    21 januari 2013 om 11:55

    Het Google icoon op mijn iPad is plotseling veranderd in een andere afbeelding.
    Weet iemand hoe dit te resetten?

Een reactie toevoegen: