1 februari 2012

1Password: Wachtwoorden en gegevens veilig bewaren

Tegenwoordig kun je niet meer zonder wachtwoorden en andere belangrijke persoonsgegevens zoals bankgegevens, creditcard gegevens en nog veel meer. 1Password biedt hiervoor een goede oplossing om deze belangrijke wachtwoorden en gegevens niet meer te vergeten. Vervang dus daarom je tientallen wachtwoorden en persoonsgegevens voor 1 wachtwoord. 1Password is voor zowel de Mac als voor iOS zodat je  thuis en onderweg nooit meer je belangrijke gegevens vergeet.

Configuratie Mac

Wanneer je 1Password start kun je meteen een nieuwe database aanmaken of te synchroniseren zodat de gegevens die je al hebt ingevoerd op bijvoorbeeld een Mac ook zichtbaar worden op een iOS device. Wanneer je een nieuwe database aanmaakt zul je een zogenaamde 'Master' wachtwoord op moeten geven. Dit is het wachtwoord die al je andere wachtwoorden en gegevens moet beveiligen. Kies daarom altijd voor een goed wachtwoord met hoofdletters, kleineletters, cijfers en speciale tekens maar kies dan wel een wachtwoord die je ook niet vergeet.

Ook ben je verplicht een wachtwoord hint op te geven dit kan een trefwoord of een hele zin zijn die je als geheugensteuntje kunt gebruiken wanneer je het wachtwoord even bent vergeten. Na het aanmaken van een nieuwe database zul je een nieuw scherm te zien krijgen namelijk een invoerveld voor je master wachtwoord. Voer deze in. Je zult dan toegang krijgen tot de database.

In het beginscherm zul je zien dat je ook extensies kunt downloaden voor bijvoorbeeld Safari, Firefox en Chrome. Zodat wanneer je op een website een wachtwoord op wilt slaan je dit snel en makkelijk kunt doen via de extensie. Nadat je alle stappen hebt gevolgd en de extensie hebt geïnstalleerd zul je een nieuw icoontje in je Safari venster zien. Wanneer je dit icoontje in de vorm van een sleutel aanklikt kun je heel eenvoudig een wachtwoord toevoegen aan je database.

 

 

Wachtwoorden toevoegen

In het programma heb je verschillende categorieën waarin je wachtwoorden kunt toevoegen. De categorieën zijn als volgt: Logins, Accounts, Identities, Secure Notes, Software, Wallet.

 • Logins: Hierin kun je de gebruikersnaam en wachtwoord invoeren van een website waarbij je moet inloggen.
 • Accounts: Deze gebruik je voor belangrijke accounts zoals FTP, iTunes, Server, Database, Mail accounts en nog veel meer.
 • Identities: Hier kun je je eigen identiteit invoeren, kan handig zijn voor het invullen van formulieren.
 • Secure Notes: Notities die niemand mag zijn en je voor jezelf wilt houden.
 • Software: Hier kun je alle licentiecodes van Software kwijt zodat je deze nooit meer kwijt raakt.
 • Wallet: Aan deze categorie kun je je bankgegevens en paspoort gegevens bewaren.

Verder kun je in het programma nog mappen aanmaken waarin je wachtwoorden in kunt opslaan of eigen categorieën kunt aanmaken. Ook vindt je een prullenbak in het programma. Je zult daarom verwijderde onderdelen dubbel moeten verwijderen. Dit zodat er niet belangrijke gegevens worden verwijdert.

Configuratie iOS

Op iOS is de configuratie bijna hetzelfde. Je kiest gewoon een Master wachtwoord en daarna kun je hem eventueel synchroniseren met je mac door naar de Instellingen en voor Wi-Fi te kiezen. Dan vul je de unieke code in op je Mac en dan wordt je iOS device gesynchroniseerd met je Mac en je bestanden overgezet. Ook is het mogelijk je 1Password gegevens te synchroniseren via dropbox.

Wat we er van vinden

1Password is een mooi en handig vormgegeven applicatie voor de Mac en iOS. Je kunt heel eenvoudig maar toch veilig je belangrijke gegevens opslaan, zodat je deze nooit meer verliest. Handig is dat er ook een extensie is zodat je meteen vanuit de webbrowser een wachtwoord kunt toevoegen. De applicatie is overzichtelijk en makkelijk in gebruik zonder moeilijke instellingen.

Maar er zijn ook een paar kleine nadelen. Wanneer je een te simpel wachtwoord kiest of je er mee slingert dan kunnen ongewenste mensen met 1 wachtwoord bij al je gegevens komen, een goede oplossing is door een goed wachtwoord te kiezen en deze voor jezelf te houden.

De applicatie heeft voor de rest ook een behoorlijk prijskaartje. De Mac applicatie kost alleen al €39,99 en de iOS app(s) kosten universeel €11,99 (1Password Pro) of alleen voor de iPhone of iPad, €7,99 per stuk.

1Password
1PasswordCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: AgileBits Inc.
Mac OS X  4+  45 MB DOWNLOAD GRATIS


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreHelaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Sander

  1 februari 2012 om 9:05

  1Password Pro is universeel

 • Joey Verseput

  1 februari 2012 om 9:14

  We hebben het hier over 1Password, niet pro deze heeft minder functies.

 • Dominique Luyx

  1 februari 2012 om 9:16

  MSecure doet ongeveer hetzelfde, waarbij je ook leuke icoontjes kan toevoegen, de velden zelf kan kiezen, en de zoekfunctie werkt goed. Is ook goedkoper geloof ik.

 • nico van der linden

  1 februari 2012 om 9:19

  1password pro minder functies? Dat moet je me dan toch nog even uitleggen? Volgens mij geven ze zelf aan dat als je een iPad en iPhone hebt dan je dan de pro (en dus universele) iOS versie moet installeren?

  In elk geval, een prijzige app maar de beste die ik ooit gekocht heb. Ik kan niet meer zonder 1password, maar dan moet je ook wel de Mac/Windows desktop versie erbij kopen vind ik.

 • Henk Hodiamont

  1 februari 2012 om 9:39

  Gezien de best (te hoge) prijs voor alles bij elkaar van 1Password hou ik het liever bij Pastor. Donationware. http://mehlau.net/pastor/

 • Jan

  1 februari 2012 om 10:05

  Een goed beveiligde usb-stick (beveiligd met schijfhulpprogramma) is veel goedkoper. Heb een document gemaakt met pages en daarin de url’s met de daarbijbehorende account en paswoord opgeslagen. Afgedrukt en veilig bewaart als er iets zou defect zijn aan de usb. Heb er tot nu 70 wachtwoorden op staan. Ok ik moet wel mijn usb bij mij hebben maar ik ben niet afhankelijk van zo’n betaald programma. Heb usb stick maar in te pluggen, mijn hoofdwachtwoord in te tikken en daar verschijnt mijn document. Gewoon op de url klikken en via het trackpad de account selecteren, dubbel tappen en verslepen naar het venster waar hij moet komen, hetzelfde met het wachtwoord en ziedaar…..

 • Sander

  1 februari 2012 om 10:21

  Pro heeft niet minder functies, maar is gewoon de universele versie van 1Password voor iOS. Als je ze beide wilt hebben, kan je dus beter de pro kopen ipv de losse iPhone en iPad versie.

 • tom

  1 februari 2012 om 10:40

  Hier heb je toch de sleutelhanger voor?

 • Matthijs

  1 februari 2012 om 10:42

  @ Jan

  Misschien goedkoper, maar ook een stuk meer omslachtig in aantal handelingen die gedaan moeten worden.
  1password is (na opslaan) 1 handeling en max 2 om te kunnen inloggen.

 • McIve

  1 februari 2012 om 12:55

  Ik gebruik hem al een tijdje en ben er zeer tevreden over ! werk makkelijk vraagt zelf of je wachtwoorden wel of niet wil opslaan. En zoals Matthijs zegt met 1 of 2 klikken zit je in je account… Ik zeg het geld meer dan waard.

 • Jan

  1 februari 2012 om 13:40

  @ Matthijs
  Hierin heb je gelijk maar op mijn manier staat niks op mijn iMac geïnstalleerd denk ik. Waarschijnlijk is 1Password wel veilig maar het staat toch op de HD.
  En zoals tom ook mijn inziens terecht zegt heb je hiervoor sleutelhanger. Ben nu bezig met een aparte sleutelhanger te maken die niet geopend wordt als je je inlogt. Moet dus een hoofdwachtwoord ingeven voor die sleutelhanger open gaat en mijn inziens is dat even goed dan 1Password….tenzij je een andere mening hebt? Is altijd interessant om iets bij te leren, graag uw mening waarvoor dank!

 • Wil

  1 februari 2012 om 17:46

  Bento template Usernames&Passwords op de Mac, iPad en iPhone doet het werk feilloos, inclusief synchroniseren.

 • Nico

  1 februari 2012 om 18:09

  Leuke en handige tool gebruik het op imac en ipad en werkt bijzonder goed.

 • Lars Nieuwenhuizen

  2 februari 2012 om 8:53

  Gebruik het al tijden. Ik kan het alleen maar aanraden.

 • Bas

  2 februari 2012 om 14:03

  Prima app voor Mac, Ipad en Iphone. Gerbuik ‘m sinds 1password gratis was tijdens een Appevent op IOS. Heb op mijn Mac een betaalde versie. Gebruik ‘m i.c.m. Dropbox. (hopelijk toekomstig met iCloud)

 • Kumpel

  3 februari 2012 om 11:25

  @Henk, Ik gebruikte ook al lange tijd Pastor.
  Pastor veel te weinig vernieuwing gekend, en flink wat minder functionaliteit. En geen iOS versie!

  1Password, Helaas heb ik al snel ondervonden hoe belangrijk de auto-backup functie is………met Password nooit geen probleem mee gehad!

  1Password is visueel wel geslaagd.

 • schwingstar

  5 februari 2012 om 2:14

  1password is de beste app ooit gekocht!

 • Hans

  6 februari 2012 om 8:43

  Wat heeft 1Password meer dan het al in Lion aanwezige Sleutelhanger?

 • Jeffrey

  14 februari 2012 om 22:11

  @Hans
  Synchronisatie met je iOS devices zodat je onderweg ook altijd je wachtwoorden bij de hand hebt.

  Ik kan zelf niet meer zonder 1Password.
  De laatste tijd zijn er veel nieuwsberichten over servers die gehacked worden.
  Ik heb nu overal een ander wachtwoord. Wel zo veilig.

 • wally

  19 februari 2012 om 2:52

  Wie goed zoekt op internet kan hem gratis downloaden en je krijgt er ook nog een gratis update bij zodra je de eerste keer opstart.Plus de extensie,s voor diverse browsers. En ja hoor ik ben er helemaal verliefd op.

 • Wilma

  10 juni 2012 om 20:45

  Hm, ik heb 1password voor Ipad paar maanden geleden gekocht, nog nooit gebruikt en nu masterwachtwoord vergeten. ;-(
  Ik zie op internet dat je dan opnieuw moet beginnen, maar de beschring is voor een Mac. Weet iemand of je ook op een Ipad opnieuw kunt beginnen? En zo ja hoe?

 • Anneke

  16 februari 2014 om 10:15

  Ik heb nu een gratis 1 password app gevonden…..????
  Is die dan wel veilig?

 • Hans

  1 mei 2017 om 12:21

  downloaden update lukt niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!