15 augustus 2017

Gratis 1000 GB online opslag op al je Apple-apparaten

TransIP maakt met STACK een eind aan het continue ruimtetekort in de cloud. Het internetbedrijf biedt namelijk 1000 GB (1TB) gratis online opslag, wat een nieuw record is onder de aanbieders van clouddiensten.

Naast deze buitengewone hoeveelheid aan ruimte, is de opslag ook nog eens geschikt voor alle bestandsgroottes- en typen. Genoeg ruimte voor al je foto’s, video’s en andere bestanden dus. Lees hier hoe je jouw STACK claimt en wat deze online opslag onmisbaar maakt.

Handige STACK-app op je iPhone en iPad

Met de applicatie die speciaal is ontwikkeld voor iOS-gebruikers, heb je ook vanaf je mobiele apparaten toegang tot jouw STACK. Deze app is opgebouwd uit verschillende tabbladen, zodat je altijd moeiteloos de juiste bestanden voor je hebt. Als iOS-gebruiker voel jij je bovendien als een vis in het water met de STACK-app. Deze heeft namelijk veel weg van de look and feel van de reguliere applicaties op je iPhone, iPad of Macbook. Het tabblad voor afbeeldingen geeft bijvoorbeeld op dezelfde manier een visuele weergave van je foto’s als de reguliere foto-app die je van Apple gewend bent.

Streamen vanaf je opslag

Bij STACK haal je jouw bestanden gewoon op in de cloud, zonder deze eerst te hoeven downloaden. Dankzij diverse ingebouwde bestandsviewers open je in een mum van tijd bijvoorbeeld je favoriete nummers of filmpjes. Ook pdf’s, Microsoft Office- en zelfs zipbestanden zijn gemakkelijk in de app zelf te bekijken. Waar downloaden tijdrovend is en bovendien opslagruimte op je apparaat inneemt, heb je hier met STACK geen last van. Zo maak je gebruik van een cloud die meer in zijn mars heeft dan puur opslaan!

stack app cloud

Niemand kijkt mee in jouw bestanden

Je wilt dat jouw bestanden ook echt van jou zijn en dat ze bijvoorbeeld niet voor advertentiedoeleinden aan derden worden verkocht, zoals dit bij veel Amerikaanse opslagdiensten wel gebeurt. STACK is dan de juiste keus. Omdat de cloud gevestigd is op Nederlandse bodem, valt deze onder de Nederlandse wetgeving. Je gegevens worden daarom niet zomaar gedeeld met andere partijen. De sterke focus van STACK op privacy en veiligheid vormt een belangrijk onderscheid met andere clouddiensten.

Vraag nu jouw invitecode aan!

Door de grote vraag werkt TransIP voor STACK met invitecodes. Met één klik op de muis vraag je jouw unieke code aan waarmee je jouw online opslag op je pc of in de app activeert. Vraag vandaag nog je invitecode voor STACK aan en verover jouw gratis opslag!

Geef je STACK een persoonlijk tintje

Zoals met het webadres van een website, koppel je bij TransIP ook een unieke domeinnaam aan je STACK. Je online opslag wordt op deze manier nog een tikkeltje meer van jou. Kies een naam die het best bij je past, zoals bestof.fashion of myawesomefotos.nl.

Benieuwd naar de andere voordelen van STACK? Lees het uitgebreide blogartikel over STACK op TransIP.nl.Reacties


 • ANS

  15 augustus 2017 om 15:56

  Lijkt mij beter

 • JP

  15 augustus 2017 om 15:59

  Al eens eerder geprobeerd maar nooit wat van gehoord.. “Leuke” manier om email adressen te vangen ?

 • Philip

  15 augustus 2017 om 16:08

  Voor niets gaat de zon op …

 • Tinus

  15 augustus 2017 om 16:16

  Ik heb het al jaar of wat. Aangemeld en paar dagen later een invite. Plek zat. Beter dan dropbox waar je je vrienden moet lastigvallen om paar gig extra te ‘verdienen’.

 • Joost

  15 augustus 2017 om 17:20

  Ben een tevreden gebruiker sinds lange tijd.

 • Henk

  15 augustus 2017 om 20:15

  Ook deze week gedownload. Ziet er veelbelovend uit. Er zit alleen wel constant een banner bovenaan die me attendeert op het feit dat ik nog een homepage kan aanschaffen…, maar inderdaad: voor niets gaat de zon op.
  1TB maakt veel goed, natuurlijk.
  Ik vraag me soms wel af of AT bij dit soort berichten voldoende kritisch is en ook kijkt naar de bekende addertjes.

 • Wesley Fabry

  15 augustus 2017 om 20:22

  @henk we hebben geen addertjes gevonden, voorlopig is de dienst gratis en er is niets bekend over eventuele toekomstplannen die erop wijzen dat het betalend wordt. Uiteraard moet transIP geld verdienen. Zo maken ze reclame voor hun hostingdienst en kun je eenvoudig online websites of bijvoorbeeld fotoalbums maken. Zo proberen ze het rendabel te houden, maar dat zijn geen verplichtingen.

 • Maverick2001

  15 augustus 2017 om 20:52

  Al 1,5 jaar gebruiker en kan alleen maar zeggen dat het perfect werkt. Mijn NAS backup gaat ook naar Stack. Versie beheer is er helaas niet maar wel webdav ondersteuning. Zeker een aanrader.

 • Bart

  15 augustus 2017 om 21:45

  Kan dit ook gebruikt worden voor de Time Capsule back-up ?

 • Maddriver371

  15 augustus 2017 om 22:13

  Al een half jaar in gebruik, niks mis mee. In ieder geval goedkoper en veiliger dan iCloud?

 • Paulus

  16 augustus 2017 om 5:29

  Een beetje misschien een rare vraag.
  Maar hoe betrouwbaar is dit want ik heb net een nieuwe
  apple computer.
  Want als deze app niet te vinden is in de App Store dan durf ik
  het haast niet aan.
  Bang dat een ander met mijn gegevens aan de haal gaat.

  Groetjes Paulus,

 • Siri

  16 augustus 2017 om 9:20

  @paulus er is ook een website van Stack. Ik gebruik deze al heel lang omdat hier meer mogelijkheden zijn dan in de app. Ik heb nooit problemen gehad met Stack. Op je iPhone is de app daarentegen wél heel handig. Maar ik zou aanraden om een code aan te vragen want dan heb je ieg je Stack.😃

 • Chris Laarman

  16 augustus 2017 om 10:07

  @ Maddriver371: Ik vind de vergelijking met iCloud moeilijk. Een reservekopie op iCloud bevat namelijk niet (kort door de bocht) waarvoor je bij Apple kunt aankloppen. Zoals de bestanden van de apps zelf. Kijk maar naar de omvang van de distributiebestanden van bijvoorbeeld Microsoft Office in de App Store. Geldt volgens mij ook voor gekochte films en zo, maar dat staat ergens op de site van Apple uitgelegd. Je hebt voor iCloud dus minder ruimte nodig, en minder gegevensverkeer.

  Zelf heb ik een mengeling van betaalde en gratis “warme” (direct toegankelijke) en “koude” (niet meteen toegankelijke) opslag in en buiten de cloud. En van protocollen, zoals WebDAV en FTP.
  Ik heb Stack inmiddels een jaar, maar ik gebruik veel clouds weinig. Ik betaal voor 200 GB iCloud (automatische back-up van mijn iOS apparaten), en ik verwacht te gaan betalen voor meer Google Drive (back-up van mijn Android apparaten).

  In het algemeen zou ik gebruikers van iOS apparaten dringend in overweging geven om een cloud te gebruiken. Daar geldt immers niet het keurslijf dat iOS je oplegt bij opslag op een apparaat (en wellicht ten dele op iCloud). Daar kun je bovendien ook met andere computers bij.

  Veiligheid, vertrouwelijkheid en betrouwbaarheid zijn wel aandachtspunten. Ik heb ooit bijgedragen aan een website (ook een vorm can cloud) die plotseling verdwenen was omdat de web host plotseling failliet ging. De webmaster had geen back-up…

 • Maddriver371

  16 augustus 2017 om 12:39

  Klopt @ Chris Laarman. Ik bedoelde ermee dat de servers in Nederland staan, dus zoverre is het een garantie voor een ieder dat er niet ‘meegelezen’ wordt. Bij Apple kost 1 TB toch nog een tientje in de maand, en bij Stack niks.

 • Nick Seamore

  16 augustus 2017 om 12:53

  Ook ik ben al sinds het begin van Stack een zeer tevreden gebruiker. Vind het veel prettiger werken als Dropbox.

 • ronald

  16 augustus 2017 om 13:54

  Ik heb me aangemeld maar omdat ik niet in Nederland of België woon is het (momenteel) onmogelijk om voor die 1Tb in aanmerking te komen…. (met een Nederlands postadres en een vpn lukt het wel)

 • Patrick

  16 augustus 2017 om 22:06

  Ok gebruik iCloud en Stack op mijn MacBook, iMac, iPhone en iPad in combinatie met Boxcryptor om de gegevens versleuteld op te slaan. Je kan het ook versleuteld opslaan met Cryptomator. Nadeel van Stack (en webdav) dat het zooooooooooo traag werkt. De Stack app (of de ownCloud app) op de MacBook en iMac werken ook niet even snel en betrouwbaar. Maar gratis 1TB is dan mooi om zaken die je minder vaak direct nodig hebt op te slaan. Voor bestanden die ik snel nog heb (en niet lokaal staan), kan ik iCloud gebruiken.

 • René

  17 augustus 2017 om 11:44

  Ik heb het er af gehaald. Het duurde 3 dagen om een volledige backup van mijn computer op te slaan. (850GB) Ik had begrepen dat het op 3 servers in Frankrijk werd opgeslagen en dat het daarom zo lang duurt.

 • Wesley Fabry

  17 augustus 2017 om 12:59

  De servers van Stack staan in NL, niet in Frankrijk. Niet vergeten dat je eigen uploadsnelheid dit kan beïnvloeden. Geen idee wat de snelheid van jou internetabonnement is, maar 850GB is ook niet wat.

 • Wesley Fabry

  18 augustus 2017 om 11:10

  @bart helaas is het niet mogelijk om stack te gebruiken als Time Machine back-up locatie. Wij hebben het alleszins niet voor elkaar gekregen.

 • Maarten

  20 augustus 2017 om 9:34

  Ben een betalende DROPBOX gebruiker van het eerste uur. De invite ontvangen en ziet er allemaal zeker goed uit en denk goede zaak om Clouddiensten scherp te krijgen. Qua veiligheid dat server in NL staat schept wel heel wat verwachtingen terwijl ik denk dat je beter bestanden kunt beveiligen per stuk als die dan zo privacy gevoelig zijn, alvorens op de Cloud op te slaan. Ik zie er toch vanaf omdat het voor mij meer een gevoelskwestie is en daarbij, hoe krijg ik alle bestanden 1 op 1 van DROPBOX naar TransIP?

 • Wesley Fabry

  21 augustus 2017 om 8:21

  @Maarten Overzetten is vrij eenvoudig, open Dropbox op je Mac/PC en open Stack. Selecteer de volledige inhoud van DropBox en kopieer/verplaats dit naar Stack en klaar.

 • Rob van Hees

  22 augustus 2017 om 22:07

  Beste Wesley,

  Ik heb inmiddels een Stack invite ontvangen en gelijk een Stack account aangemaakt.
  Ik kan echter nergens een downloadlink op de TransIP site vinden voor de OSX Stack applicatie (ik zie alleen maar de iOS versie).
  Misschien ben ik blind maar ik vind de TransIP-Stack site zeer onduidelijk.

  Mvg,
  Rob.

 • Wesley Fabry

  23 augustus 2017 om 10:35

  @Rob dan moet je inloggen op je Stack en in de menubalk klikken op ‘naam’, daarna op software en kun je deze downloaden. Rechtstreekse link: https://mirror.transip.net/stack/software/Stack-osx-latest.pkg

 • Rob van Hees

  23 augustus 2017 om 23:01

  Super, hartelijk dank voor de hulp Wesley !

 • Fanny

  10 september 2017 om 17:51

  Hoe download ik die stack app voor extra opslag op me iPhone?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!